Íme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi klasszikus.

Hozzávalók 6 főre

A csirkepaprikáshoz:
• 40 dkg csirkefelsőcomb
• 2 fej vöröshagyma
• 5 evőkanál olívaolaj
• 2 teáskanál fűszerpaprika
• 1 evőkanál liszt
• 4 dl tejföl
• só
• bors
• 1 dl víz

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése: Tisztítsuk meg a hagymát, és aprítsuk kis kockákra, majd pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, és öntsük fel 1 dl vízzel. Rakjuk vissza a tűzre, és forraljuk fel, azaz főzzük puhára a hagymánkat, mert ettől lesz krémes a pörköltszaftunk.
Adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat, és lefedve közepes lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan kevergessük, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük puhára.

Amikor elkészült a pörköltünk, szedjük ki a combokat, majd szedjük le a csontról a húst, és a bőrt se hagyjuk rajta! A húsunkat vágódeszkán aprítsuk fel kis darabokra, és töltsük a palacsintába. Készítsünk habarást az egy kanál lisztből és a tejföl feléből (2 dl), rakjuk félre, és turmixszoljuk le a pörköltszaftunkat egy botmixerrel, majd rakjuk vissza a tűzhelyre, és közepes lángon forralva keverjük hozzá a habarást. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, és el is készült a szaftunk a palacsintához.
A palacsinta: egy alap sós palacsintarecept, ami minden háziasszony receptkönyvében ott lapul.

Tálaljuk sok tejföllel, és fogyasszuk egészséggel!