Egy leves, ami a leghidegebb napokon is felmelegít! Fogyasszátok egészséggel!

Hozzávalók 4 főre: 

• 40 dkg borjúlábszár
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg petrezselyemgyökér
• 15 dkg zöldborsó
• 15 dkg karalábé
• 10 dkg burgonya
• 1 nagyobb vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 4 csokor friss petrezselyem (a boltban kapható kisebbek)
• étolaj
• 1 egész citrom
• tejföl
• só és bors

Isteni finom tejfölös borjúraguleves Roberto konyhájábólForrás: Roberto konyhája

Elkészítése:

Vágjuk 1x1 cm-es kockákra a borjúlábszárat. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apró kockákra a fokhagymával. A répát, a gyökeret, a karalábét és a burgonyát pedig tetszőleges méretű kockákra daraboljuk fel. Kezdjük el kis lángon pirítani a hagymát és a fokhagymát az olajon egy közepes méretű fazékban. Adjuk hozzá a borjúhúst, és folyamatosan kevergetve közepes lángon folytassuk a pirítást úgy 4-5 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket, és aprítsuk bele a petrezselyemzöld felét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd engedjük fel vízzel, egy kicsivel többel, mint amennyi ellepi.
Lassan hagyjuk felforrni a levest, a kevés habot, ami a tetején keletkezik, szűrővel szedjük le. Főzzük forrástól számítva lassú tűzön 40-50 perc alatt készre. Ízesítsük a végén újra sóval és borssal, facsarjuk bele ízlésünknek megfelelően a citromot. Tálaljuk sok tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel.