Isteni finom tejfölös borjúraguleves Roberto konyhájából

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája séf leves gasztronómia borjúragu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy leves, ami a leghidegebb napokon is felmelegít! Fogyasszátok egészséggel!

Hozzávalók 4 főre:

• 40 dkg borjúlábszár
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg petrezselyemgyökér
• 15 dkg zöldborsó
• 15 dkg karalábé
• 10 dkg burgonya
• 1 nagyobb vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 4 csokor friss petrezselyem (a boltban kapható kisebbek)
• étolaj
• 1 egész citrom
• tejföl
• só és bors

Isteni finom tejfölös borjúraguleves Roberto konyhájából Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése:

Vágjuk 1x1 cm-es kockákra a borjúlábszárat. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apró kockákra a fokhagymával. A répát, a gyökeret, a karalábét és a burgonyát pedig tetszőleges méretű kockákra daraboljuk fel. Kezdjük el kis lángon pirítani a hagymát és a fokhagymát az olajon egy közepes méretű fazékban. Adjuk hozzá a borjúhúst, és folyamatosan kevergetve közepes lángon folytassuk a pirítást úgy 4-5 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket, és aprítsuk bele a petrezselyemzöld felét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd engedjük fel vízzel, egy kicsivel többel, mint amennyi ellepi.
Lassan hagyjuk felforrni a levest, a kevés habot, ami a tetején keletkezik, szűrővel szedjük le. Főzzük forrástól számítva lassú tűzön 40-50 perc alatt készre. Ízesítsük a végén újra sóval és borssal, facsarjuk bele ízlésünknek megfelelően a citromot. Tálaljuk sok tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel.

Lekváros bukta Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-klasszikus-szilvalekvaros-bukta-roberto-konyhajabol.htmlEgyik kedvenc édességem a lekváros bukta. Szerintem szilvalekvárral a legfinomabb, de bármilyen lekvárral elkészítheted. Roberto konyhája--Egy igazi klasszikus hortobágyi húsos palacsintahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-hortobagyi-husos-palacsinta-roberto-konyhajabol.htmlÍme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi klasszikus. Roberto konyhája--Kacsamell vörösboros mártásban rokfortsajtos burgonyafánkkalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161109-rostas-robert-a-roberto-konyhajaban-kacsamellet-keszit-vorosboros-martasban-rokfortsajtos.htmlEzt a receptet különöleges alkalmakhoz ajánlom: isteni ízorgia vár mindenkire, aki megkóstolja. Roberto konyhája--Lencsés tésztasalátahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161024-rostas-robert-sef-lencses-tesztasalatat-keszit.htmlIsteni finom lencsés tésztasalátát készítettem. Megmutatom, hogyan. Roberto konyhája--Kolbászos lencseleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161012-rostas-robert-kolbaszos-lencseleves-receptet-mutat.htmlIsteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is! Roberto konyhája--Isteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.