Íme, a legfiomabb zöldségleves, amit valaha ettél! Nem hiszed? Próbáld ki és győződj meg róla magad. 

A leves gyerekoromban a mindennapok része volt, minden nap ettünk levest otthon. Iskolás koromban ritkult meg kicsit, amikor a menzán ebédeltünk, ahol nem mindig ízlett az ebéd. Szerintem most is elengedhetetlen ebben a rohanó világban egy finom leves, de sajnos egyre kevesebb időt tud tölteni az ember a konyhában. Én ezért is szeretem a gyors zöldségkrémleveseket, mert nem kell velük sokat pepecselni.

Hozzávalók 6 főre

• 80 dkg karfiol
• 20 dkg burgonya
• 1 fejvöröshagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 4 evőkanál olívaolaj
• 4-5 dl 20%-os főzőtejszín
• só és bors
• 2 db zöldségleveskocka (kihagyható)
• 2 dg vaj
• 20 dkg királygarnéla

Karfiolkrémleves pirított garnélávalForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk a burgonyákat kockákra, a hagymát cikkekre, a fokhagymát szeletekre és szedjük rózsáira a karfiolt. Rakjuk az olívaolajat egy nagy fazékba és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket a hagymával és fokhagymával együtt. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk 8-10 percig. Ezek után öntsük fel annyi vízzel vagy zöldségalaplével amennyi ellepi és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Közben sózzuk és borsozzuk, ha kedvünk van, adhatunk hozzá zöldségleveskockát. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszín felét és turmixszoljuk le. A maradék tejszínnel hígítsuk tetszőleges sűrűségűre a levest és ha még akarunk rajta lazítani kicsit, nyugodtan adjunk hozzá tejet. A végén elosztjuk a 2 dkg vajat a leves tetején, apró darabokban, hogy ne bőrösödjön a leves.

Feltétnek vajban és olívaolajban sütjük meg a királygarnélákat. Mindkét oldalát 1-1 percig magas lángon, a végén pedig sózzuk és borsozzuk.