Tavaszváró karfiolleves

2018.03.15. 12:00

Amikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni. Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni, és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt.

Hozzávalók 4 főre

• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezselyemgyökér
• 20 dkg burgonya
• 20 dkg zöldborsó
• 1 fej póréhagyma
• 1 db tavaszi paprika
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Tavaszváró karfiollevesForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A hagymát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret és a burgonyát 1x1 cm kockákra.

2. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát a zúzott fokhagymával és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a zöldborsót. Ezután pirítsuk 4-5 percig közepes lángon, folyamatosan kevergetve.

3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.

4. Amikor a leves felforrt, rakjuk bele a rózsáira szedett karfiolt, és főzzük puhára a többi zöldséggel együtt.

receptkarfiollevesRoberto konyhája