Igazi különlegesség a burgerek körében, főleg ha ínyenc, halimádók vagytok. A citrusos avokádókrém és az almás répasaláta teszi ezt az ételt az idei nyár slágerévé! Én már grillezett lazaccal is kipróbáltam, azzal is finom, de nekem jobban bejött a tőkehal kissé semlegesebb íze.

Hozzávalók 4 főre

● 50 dkg alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott)
● 4 db hamburgerbuci
● 4 db tojás
● 3 db tojás a panírozáshoz
● 2 db avokádó
● 1 db citrom
● 1 db golden alma
● 20 dkg sárgarépa
● 3 evőkanál almaborecetet
● só
● bors

Fishburger almás répasalátávalForrás: Roberto konyhája

Répasaláta elkészítése

1. Reszeljük le a répát az almával együtt a legnagyobb lyukú reszelőn, sózzuk meg és adjunk hozzá 3 evőkanál almaborecetet. Keverjük össze alaposan, és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

Fishburger elkészítése

1. Kezdjük a hal kiolvasztásával, én egy tepsiben hagytam két óráig a konyha sarkában, amíg a többi hozzávalóval tüsténkedtem.

2. Pucoljuk meg az avokádókat, az egyiket szeleteljük fel, a másikat villával törjük össze. Ízesítsük egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével, majd ezt is rakjuk hűtőbe a tálalásig.

3. Vágjuk fel a paradicsomot és a citromot vékony szeletekre, ezek kerülnek majd a burgerbe.

4. Panírozzuk be a halszeleteket, liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben, aztán 175 fokos olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.

5. Állítsuk össze a burgert: vágjuk ketté a bucit, kenjük meg az avokádó krémmel és rakjunk rá 2 szelet avokádót, hogy Ti is érezhessétek azt a selymes ízélményt, amiért szükség van ebben a halburgerben az extra avokádóra. Helyezzük rá a halat, arra a citromot, majd jöhet a tükörtojás.
Az egészet koronázzuk meg a paradicsomszeletekkel, arra pedig helyezzük el a buci tetejét és szúrjuk át a fanyárssal. Tálaljuk a lehűlt répasalátával és faljuk be gyorsan.