Roberto konyhája padlizsán Rostás Róbert recept hamburger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hús nélküli, könnyed street food, amit most már otthon is elkészíthetsz. Ha érezted már, hogy nem kívánod a sok kaját, itt az idő, hogy kipróbáld ezt a zseniális receptet! Amilyen könnyed a végeredmény, pontosan olyan egyszerű az elkészítése is.

Hozzávalók 4 főre

● 2 db nagyobb padlizsán
● 2 db nagyobb golden alma
● 4 db camembert sajt
● 1 db paradicsom
● 1 kanál méz
● olívaolaj
● só
● bors
● fanyárs

A panírhoz:
● 4 db tojás
● 25 dkg zsemlemorzsa
● 10 dkg liszt
● 1 csipet só

Padlizsánburger Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Alaposan mossuk meg a padlizsánt, a paradicsomot és az almát. Vágjunk minden alapanyagot fél centiméteres szeletekre, így elő is készítettük a hozzávalók felét. Ezeket a zöldségeket megsüthetjük szabadban grillezve vagy otthon egy vastagabb aljú serpenyőben.

2. Mivel ez egy vega burger, kell hozzá camembert sajt, amit a szokásos módon duplán panírozzunk majd be. Fontos, hogy a sajtot hamarabb panírozzuk és süssük meg, mint a zöldségeket, mert azt hosszabb ideig tudjuk melegen tartani.

3. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk a megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

4. Alaposan forgassuk meg a lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában. Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.

5. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal, és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig. Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgert, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a zöldségekkel együtt!

6. Forrósítsuk fel a serpenyőt és öntsünk bele körülbelül 6 evőkanál olívaolajat, süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát 3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Én szeretem, ha picit szottyosabb a padlizsán, ezért általában meglocsolom még egy kis olajjal.

7. Folytassuk az almakarikákkal, szintén öntsünk olívaolajat a forró serpenyőbe és mindkét oldalát süssük 3 percig, majd locsoljuk meg mézzel. Az utolsó egy percben rakjuk mellé a paradicsomot, amit szintén meg kell sütnünk.

8. Rakjuk össze a burgert a képen látható sorrendben. Kezdjük két padlizsánszelettel, melyeket keresztbe rakunk és a kilógó széleit középre hajtjuk. Rakjunk rá egy szelet almát, arra mehet a sajt, majd egy újabb szelet alma. A burger teteje szintén két padlizsánszelet keresztben egymásra rakva, de mielőtt a széleit középre hajtjuk, rakjunk közé egy szelet paradicsomot. Helyezzük a burger tetejére és szúrjuk át a fanyárssal. Süssünk mellé édesburgonyát és tálaljuk frissen, mennyei kombináció!

Cheddar sajtos tojásos muffin http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-cheddar-sajtos-tojasos-muffin-roberto-konyhajabol.htmlAbban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és annak látszó receptekkel és videókkal. Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót, és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffinhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-citromkremes-kesudios-csokis-muffin.htmlMindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: epres brownie recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-epres-brownie-recept.htmlA süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát! Roberto konyhájaOrigoZöldséges omlett Roberto Konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-zoldseges-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlA tojásból készült reggelik mindig nagyon finomak, és az sem elhanyagolható tény, hogy rendkívül gazdaságosak. Bármilyen maradékkal vagy csak néhány hozzávalóval fel lehet őket dobni, és majdhogynem minden nap újat alkotni. Én például nagyon szeretem, ha egy tojásból készült ételbe rokfort sajt van belemorzsolva, vagy van pár karika jó kis parasztkolbász, ezek adják csak meg igazán az egész napi lendületet. Nem kell más, mint egy jó minőségű serpenyő, és indulhat a nap! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: csirkemájjal töltött dagadó recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-roberto-konyhaja-csirkemajjal-toltott-dagado-husveti-recept.htmlSokat gondolkodtam azon, milyen főételt készítsek a böjt utáni időre, amely különlegességével megkoronázza a húsvéti asztalt. Egy csodálatos dagadót találtam, és ha már ilyen sokáig kimaradt a hús a mindennapi étkezéseinkből, úgy gondoltam, mi más töltelék illene jobban hozzá, mint a csirkemáj. Páratlan ízkombináció jött létre. A kívül ropogós, édes íz csodás összhangba került a belsejében forrón illatozó fokhagymás májjal, a vele sütött burgonya pedig kiválóan illik hozzá köretként. Igazán pazar recept! Roberto konyhájaOrigoJuhtúrós sztrapacska Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-juhturos-sztrapacska-recept-roberto-konyhahajabol.htmlEgy igazi klasszikus, amiről mindig csak beszélünk, és amikor elkészül, nem lehet abbahagyni az evését. Nem olyan régen Prágában jártam, és lépten-nyomon azt tapasztaltam, hogy a cseh konyha nagyon hasonló a magyar konyhához. Az ízek ismerősek voltak, mégsem ugyanolyanok, mint itthon. Ott kaptam az ihletet, hogy főzzek egy finom juhtúrós sztrapacskát. Én egyszerűen imádom, nézzük, hogyan készül! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.