Higgyétek el, hogy megéri lemondani pár hétig (vagy végleg) pár finom falatról a cél érdekében! Ha életmódváltásként éled meg, és megtalálod az új kedvenceket, akkor nagyon könnyen fog menni! Mutatok nektek egy kis segítséget ahhoz, hogy hogyan induljatok el! 

Tészta helyett egyél zöldséget 

Éles késsel vágd vékonyra a zöldséget, például cukkinit vagy répát, annyira vékonyra, mintha csak tészta volna. Forrásban lévő vízben puhítsd meg (kb. 45 másodperc), majd fogyaszd az ízlésed szerinti szószokkal, mártásokkal köretként a tészta helyett. 

Sarka KataForrás: Facebook / Sarka Kata
A cukros levek üres kalóriáktól hemzsegnek, fogyassz inkább helyettük vizet, szódát, ízesített ásványvizet, esetleg ízesítsd citrusfélékkel. 

Válassz minél természetesebb alapanyagokat 

Fogyassz sok gyümölcsöt! Felejtsd el a kompótot, befőttet, az nem minősül ebben az értelemben gyümölcsnek – mindig a frissre szavazz! 

Rántott húsok és zöldségek helyett készítsd az ételeidet roston vagy grillezve 

Ezzel rengeteg kalóriát is meg tudsz spórolni azon felül, hogy a lisztet is kiiktatod. Ha hiányzik a roppanós kéreg a sültről, akkor forgasd zabpehelybe vagy apróra tört magvakba. 

Cseréld le az édességeket! 

Sütemények, cukorkák helyett készíts házilag egészséges nassolnivalókat például túróból, joghurtból, gyümölcsből, magvakból.