A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta az isteni gyömbéres sütőtökkrémleves receptjét árulta el.
Igazi melengető vitaminbomba, ha valaki beteg, akkor ez az egyik legjobb roboráló étel. A gyömbér és a chili tüzes melegítő hatása, a zöldségleves-alaplé és a sütőtök vitamintartalma segíthet a gyors felépülésben.
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 szál póréhagyma
1 dl szójatejszín vagy növényi tej
1 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
2 leveskocka
1 l tiszta víz
csipet szerecsendió
1-2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágva megsütjük, 190 fokon kb. 45 percig.
2. A póréhagymát felkarikázzuk és kókuszolajon megpároljuk egy leveses fazékban, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és pár percig pirítjuk.
3. Beletesszük a héjából kikapart sütőtökpürét, hozzáadjuk a leveskockát, fűszereket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
4. Hozzáadjuk a növényi tejszínt és botmixerrel a kívánt állagúra pürésítjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Szükséges eszközök: levesesfazék, fakanál, botmixer, vágódeszka, kés
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket: