palacsinta zab recept stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal almás zabpalacsinta receptjével kápráztat el.

Alacsony zsírtartalmú palacsinta, szuper reggeli, energiát ad, nem nehezíti el a gyomrot. Áfonyaszósszal, vagy juharsziruppal kitűnő.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

5 dkg tönkölyliszt
7 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 ek nádcukor
1 ek kókuszolaj
1 közepes savanyú alma reszelve
1 tk őrölt fahéj
2- 2,5 dl zabtej, vagy szójatej

Elkészítés:

1. A szárazanyagokat elkeverjük egy tálban, majd az olvadt kókuszolajat és a tejet egy másikban. Lassan kevergetve a nedves anyagokat elkeverjük a szárazakkal.
2. Az almát meghámozzuk, és finom lyukú reszelőn belereszeljük a palacsintamasszába.
3. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk, majd megkenjük vékonyan kókuszolajjal. Fél merőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és kissé szétlapítjuk a kanál segítségével. Pár perc alatt mindkét oldalukon aranybarnára sülnek.
Juhar-, vagy házi készítésű karamellszósszal csodálatos.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: üvegtál, teflonserpenyő, reszelő, fakanál, szedőkanál, olajecset a kenéshez

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

Gréta konyhája: citromos-joghurtos brokkolisalátahttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-citromosjoghurtos-brokkoli-salata-receptje.htmlGréta konyhája: mandulás-fahéjas szilvakrémleveshttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-mandulasfahejas-szilvakremleves-receptje-a-life-networkrol.htmlGréta konyhája: isteni zöldséges spagettihttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-zoldseges-spagetti-receptje-a-life-networkon.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.