Egy utazás sok mindenre jó. A tömény kultúrsokkon túl például arra is, hogy a szingli pasi megismerje más nemzet asszonyait - még akkor is, ha csador fedi azok testét. Hogy ez mégis miért jó? Sztankay Ádám elárulja heti jegyzetében.

Nyaralni facéran se rossz, ráadásul Jordániában. Tudod: a kobaltkék Vörös-tenger és a sokszínű mélye. Persze a szárazföld se semmi, ami ott mutatja magát, olykor az is más, mint aminek mondják. Oké, nincs baj azzal: mások vallását akkor is illik tisztelni - hogy fussunk mindjárt a lényegre -, ha valakinek, például nekem, nincs olyan, amit gyakorolna. És én tisztelem is a másokét, annyira mindenképpen, amennyi abban tisztelhető.

A tisztelet amúgy - ezt is szálazzuk picit - a tisztességgel függ össze, ami esetemben úgyis alap, ha a sajátom sem makulátlan. Pedig azon vagyok, csak ez elég nehéz, és hogy miért nehéz, annak számos oka van. Vegyük csak azt az egyet, hogy pasi vagyok. Ha ráadásul tízessel-húszassal fiatalabb pasi volnék, akkor még mindig sokkal többet gondolnék a dugásra, úgy, mint anno, vagyis kábé reggeltől estig. Minek rizsázni, gyalázat vagy sem, egy átlag csávónak - Makótól Jeruzsálemig, vagy ha úgy tetszik, Ammanig - ezzel megy el húsz-harminc éve. Így legyél tisztességes.

Kész csoda, hogy mindeközben mi is lejöttünk a fáról, sőt, idővel még azokon a területeken is sikerült lenyomnunk a nőket - miközben lényegében csak egyetlen dolog lebegett a szemünk előtt -, amelyek kívül esnek a szexualitáson. Mondjuk ebben persze a nőknek is része van, olykor rendesen aládolgoznak farok vezérelt fajtársaiknak, hogy azok minden szempontból föléjük kerekedhessenek. És hogy inkább Arábiában vagy Európában? Ugyan.

Mindenesetre én ma már nem gondolok többet a dugásra napi pár óránál, legalább is olyankor, ha nincs a közelemben olyan nő, akivel nagyon is el tudnám képzelni. De legalább próbálok tisztességgel viszonyulni férfiúi defektusunkhoz, vagyis nem mozdulok ki a képzelgések univerzumából.

Thinkstock

Amivel ráadásul egy csomó problémát elkerülök. Mert amikor egy képzelt helyzetből sebtében - kicsit sem átgondolva - lesz valós numera, akkor elég durva kalamajkák követhetik a csúcspontot.Csakhogy nagy kérdés: ez ügyben vajon hol vannak a tisztesség határai? Vajon a probléma elkerülése mentesít-e a rágondolás, a képzelgés bűne alól? Bűn az egyáltalán, vagy esendőség? Ha esendőség, akkor felismerése nem kellene-e, hogy annak legyőzésére sarkalljon? Ámen, szevasz, bibliaóra vége.

Már csak azért is, mert azok a nők, akiket az elmúlt két hétben bebocsátottam képzelgéseim univerzumába, amúgy sem a keresztény alapvetésekben járatosak. Leginkább csadorban járatosak, vagy pontosabban abban járatják őket. Illetve, tisztesség ne essék szólván, bökjük ide: nem kell mindet járatni, sok közöttük az önkéntes. Mesélték a pasijaik, ahogy lebegtünk ott fürdőnaciban a tengerben ilyen-olyan vallású, meg vallástalan faszik.

Thinkstock

A muszlimok azt is magyarázták, hogy szerintük a becsomagolt feleség a legjobb ellenszer más férfiak kényszeres képzelgéseire, plusz az asszony sem kap kedvet hasonlókra. Bokától fejtetőig fekete drapériában, kint negyven fok.  Elméletileg levegőhöz is alig jut, nemhogy egyebeken túráztassa az agyát.

 
Mármost viszont az élet nem elmélet. Megtapasztaltam: még egy bebugyolált nő is tud egy-két olyan kunsztot, amitől egy idegen faszi simán berántja képzelgései univerzumába. Ha tisztességes a berántás, ha nem. Ki lett provokálva. És akkor erről ennyit, mert egyrészt kerülném a problémákat, másrészt tényleg tisztelem mások vallását. Csak a kamut azért utálom.
 
Azon persze még el lehetne filózni, hogy ki a nagyobb kamus: aki csador alól incselkedik, vagy aki csador nélkül sem mer elmoccanni valami öntelt faszfej territóriumából?

Szerintem utóbbinak durvább a burka.

Ezt soha ne mondd egy férfinak! - a facér pasi naplójábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110726-ezt-ne-mondd-soha-egy-ferfinek-a-facer-pasi.html Szex a Rolling Stonesra - A facér pasi naplójábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110719-szex-a-rolling-stonesra-a-facer-pasi-naplojabol.html Itt a gyerek, hol a gyerek? - a facér pasi naplójábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110712-itt-a-gyerek-hol-a-gyerek-a-facer-pasi.html Terror az oviban - a facér pasi naplójábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110705-terror-az-oviban-a-facer-pasi-naplojabol.html Vele volt istenigazából jó a szex - a facér pasi naplójábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110628-vele-volt-istenigazabol-jo-a-szex-a-facer-pasi.html