Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják padlizsánkrém Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is Főzni Fogják) egy trendi, videós gasztroblog. Két cuki feleség (Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró) bebizonyítja, hogy a mai lányok is tudnak főzni, sőt! Bármit is találnak az akár félig üres hűtőben, azt jól megfőzik. És ahogy a férjek, Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) elégedetten nyalogatják az ujjaikat a finom falatok után, úgy ti is bárkit megfőzhettek a könnyen elkészíthető fogásokkal, ha követitek a videót és a cikkhez kapcsolódó receptet a Life.hu-n.

Tudtátok, hogy a padlizsánt törökparadicsomnak is hívják, pedig nagy valószínűséggel Indiából származik? Amikor padlizsánt veszünk, fontos, hogy szép fényeset válasszunk, mert az a finom. Miközben mi a konyhában szorgoskodunk, az is kiderül, hogy a férjeink mit csinálnak... Nézzétek csak a nagy lebukást!

Padlizsánkrém UFF-módra

Hozzávalók 4 személyre:

1 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál majonéz
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé

bors
olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc (+ 30 perc pihentetés a hűtőben)

Elkészítés:

A padlizsánt alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Közben egy felkockázott hagymát olívaolajon megpirítunk. Amikor a padlizsán megsült, lehúzzuk a héját, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megpirított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a majonézt és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, végül összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal tálaljuk.

Extra tippünk:

Ha a padlizsánt alufóliába csomagoljuk sütés előtt, könnyebben lejön a héja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.