Nőkről pasiknak: 7 árulkodó jel, hogy egy basic bitchcsel randizol

Forrás: Thinkstock -
fashion week diéta nők Győri Szilvia egészség jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újdonsült barátnőd rajong a menő kávézókért, figyelemmel kíséri az aktuális esküvői trendeket, kedvenc ruhadarabja a leggings, és soha nem lép ki smink nélkül otthonról? A felsoroltak alapján úgy tűnik, hogy választottad egy valódi „basic bitch", és ha a kapcsolatot hosszú távra tervezed, a Life.hu most elárulja, milyen életre számíthatsz mellette.

A nő, aki nem akar valaki lenni

Amióta a népszerű CollegeHumor weboldal csapata elkészítette "How To Tell if You're a Basic Bitch" című kisfilmjét, az internetet elárasztották a basic bitchcsel kapcsolatos cikkek, posztok és videók. A BB kifejezést az amerikai stand-up komikus, Lil Duval használta először azokra a nőkre, akik teljesen átlagos életet élnek, mégis úgy gondolják, hogy jelentősen különböznek másoktól. A pejoratív megjelölés az utóbbi időben egyre gyakrabban bukkan fel a külföldi magazinokban és a hétköznapi kommunikációban egyaránt.

Forrás: Thinkstock

A New York Magazine nagy port kavart cikkében ilyen egyszerű a „basic bitch" definíciója: "Egy halálosan unalmas Szex és New York-néző és sütőtök latte fogyasztó."

Átlagos, konformista, kiszámítható. Ezek a BB-k közös vonásai, és a hírességek közül Britney Spears az alfája és omegája, aki mindent egybevéve az egyik legunalmasabb ember a Földön. Ha pasiként szeretnél többet is megtudni egy tipikus basic bitchről, összegyűjtöttük a legjellemzőbb ismérveket, hogy eldönthesd, szánsz-e időt és energiát a vele való kapcsolatépítésre.

1. Kedvence az UGG

Egy basic bitch soha nem kockáztat a divatot illetően, öltözködésében a kényelem és a feltűnésmentesség elvét vallja, amiben szerepet játszik lustaságra való hajlama is. Szeretsz órákon át nézelődni egy bevásárlóközpontban? Nos, ha a válaszod nem, akkor eláruljuk, amennyiben komolyan gondolod ezt a viszonyt, erősítened kell a shopping-faktorodat, mert egy igazi BB a vásárlás megszállottja. Készülj fel arra is, hogy a csaj minden nagyobb leárazáson úgy rohamozza meg az üzleteket, mint akinek az élete múlik ezen, és a beszerzőtúrák során biztosan számíthatsz a veszélyes "Kövér vagyok ebben a ruhában?" kérdésre. Minden magára adó BB gardróbjának alapdarabja az UGG (báránybőr csizma, a szerk.), ami egyesek szerint soha nem fog kimenni a divatból – a férfiak legnagyobb bánatára.

10 dolog, amit megtanultam a leárazásokról:

"Függő vagyok - leárazásfüggő. Imádom, ha a szezon elején kinézett méregdrága ruhákat féláron kínálják, imádom várni, ahogy az árak egyre lejjebb csúsznak, a mérethiány viszont rettentően zavar. Jó néhány éve 'aktívan' shoppingolok, ez idő alatt pedig szerencsére megtanultam, hogyan is vásároljak okosan, a leárazásokon is."

2. Illatos gyertyák, inspiráló idézetek

A nő, aki BB, pontosan tudja, hogyan kell a kis dolgokban is megtalálni az örömet, és a status quo égisze alatt éli hétköznapi életét. Számíts arra, hogy te is sokszor fogsz találkozni a barátnőivel, akikkel imád együtt lógni, viszont jó hír, hogy a sajt- és bonbonkészítő partikra nem kapsz meghívót. Ne csodálkozz azon sem, hogy ébredés után kedvesedet nem találod az ágyban, ő ugyanis a reggeleket kedvenc jógaoktatójával tölti, akire úgy tekint, mint valami félistenre. A lakását telehalmozza illatos gyertyákkal, és kedvencei közé tartoznak az inspiráló tartalmú hűtőmágnesek, mint pl. "Gondolkodj pozitívan!" és a "Jövő azoké, akik hisznek az álmaikban".

Fejleszd a kitartást, szorgalmat, önfegyelmet! Jógázz!

Ha eddig az tartott vissza a jógázástól, hogy nincs kedved vagy időd eljárni, és az időbeosztásodhoz igazítani az órákat, akkor ez a megoldás neked szól: jógázz otthon!
Forrás: Thinkstock

3. Testmozgás? Inkább elméletben

Sportos típus vagy? Akkor ne fűzz nagy reményeket egy mindent elsöprő szerelem kialakulásához, mert egy BB-t nehezen veszel rá a szabadtéri mozgásra, a rendszeres túrázás előnyeit is csak elméletben ismeri, és a csapatjátékokat sem igazán kultiválja. Nála az edzés a jóga mellett maximum a fitneszteremre korlátozódik, de általában többet beszél a gyakorlatokról, mint amennyit a feladatok tényleges végrehajtásával tölt. Ha mégis rászánja magát a testformálásra, az izzasztó pillanatok megosztása elmaradhatatlan, ám előtte még ellenőrzi a sminkjét és a ruháját a tükörben.

4. A magazinokból merít ihletet - a szexhez is

Egy basic bitch jellemzően passzív a legtöbb élethelyzetben, ám a hálószobában egyből átvedlik ragadozóvá, amivel kompenzálhatja kevésbé vonzó tulajdonságait, hiszen a jó szex nagyon fontos része a párkapcsolatnak. Most talán egy kicsit fellélegeztél, hogy nincs minden veszve, de vigyázz, mert könnyen elszállhat a kezdeti lelkesedésed. Egy idő után ráébredsz arra, hogy nem azért hangos az ágyban, mert te egy igazi lepedőakrobata vagy, hanem ezt olvasta a női lapokban - vagy egyszerűen azért, mert mindenben jobbnak mutatja önmagát, mint amilyen valójában.

Így hatnak ránk a női magazinok szextippjei

Tudtad, hogy akkor is hatnak önképedre és szexuális szokásaidra a magazinok szextippjei, ha azokat eszed ágában sincs kipróbálni? A Life.hu saját olvasóin tesztelte, hogy tippjeinek, trükkjeinek van-e valójában foganatja. Érdekes eredmények születtek.
Forrás: Thinkstock

5. Soha nem veszi a lapot

A vele történő kommunikáció meglehetően akadozó, és eleinte talán még tetszik is, hogy nem a szavak nagymestere, mert ettől válik titokzatossá és izgalmassá a szemedben. Ám ha közelebbről megismered, látni fogod, hogy hiányzik belőle a kreativitás, az intelligencia, a fantázia, és eredeti gondolatokat sem várhatsz tőle, mert azokat általában másoktól kölcsönzi. Nincs humorérzéke, nem veszi a lapot, és a legrosszabb az egészben, hogy bár tudja saját magáról, mennyire átlagos és kiszámítható, esze ágában sincs akár egyetlen percig is megkérdőjelezni ezt az állapotot.

6. Trendi fogyókúrák bűvöletében

A BB-k egyik legtipikusabb tulajdonsága, hogy komoly érdeklődést mutatnak a szezonális változások iránt, ezért meghatározó törzshelyeik azok a kávézók, ahol minden évszakban megjutalmazhatják magukat egy fincsi különlegességgel. Ha összehoz a sors egy ilyen nővel, soha nem fogod tudni, hogy milyen vacsorával tudnád meglepni, mert ő mindig valamilyen trendi fogyókúra bűvöletében él. Szinte mindent tud az egészséges táplálkozásról, de jégkrém és diétás kóla nélkül nem tud létezni, és ha szeretnéd valamivel levenni a lábáról, a buborékos tea és a csokis muffin tuti befutók.

Ezt edd télen, hogy fitt és egészséges legyél

Télen gyakrabban választunk kiadósabb, zsírosabb ételeket és az édességet sem vetjük meg. Összegyűjtöttünk 3+1 tuti tippet, hogy fitt és egészséges legyél ebben az időszakban is.

7. KEEP CALM – I'm SINGLE"

Ha úgy érzed, nem jön be a randipartnered életstílusa, és nem látsz reális esélyt arra, hogy hosszú távú kapcsolat alakuljon ki köztetek, tedd meg a szükséges lépést, mert az a tény, hogy külsőleg abszolút a zsánered, nem elegendő ok a folytatására. Szerencsés esetben megúszhatod a drámázást, mert a szakítás utáni órákban jó eséllyel törölni fog az ismerősei közül, így nem kell attól tartanod, hogy folyton rád ír a közösségi oldalon, és nem tudod lerázni. És a záróakkord: amíg te "bánatodban" sörözöl a haverjaiddal (akiket mindig is utált), és igyekszel elfelejteni az egészet, addig ő Taylor Swift dalait hallgatja, és az Instagramon megoszt egy fotót a következő felirattal: „KEEP CALM – I'm SINGLE."

Forrás: Thinkstock

Győri Szilvia szexuálpszichológus szerint:

A Life.hu szakértője szerint rengeteg negatív kicsengése van a basic bitch elnevezésnek, ám a tipikus attitűdök kigúnyolása nem új keletű dolog, és a férfiaknál ugyanúgy léteznek ezek a sztereotípiák. "A köznyelvben wannabe típusoknak nevezett emberek megfelelési kényszere a tinédzserkorra vezethető vissza, amikor a fiatalok zöme egyszerűen fél kitűnni a tömegből. Idővel aztán a többség kinövi ezen aggodalmát, de egyesek erre képtelenek, ami azt jelenti, hogy másolják a környezetüket, persze nem tudatosan.

Ezeknek a személyiségeknek egyik fő jellemzője az irónia és az önismeret hiánya, ám pusztán azért basic bitchként címkézni egy nőt, mert teljesen hétköznapi életét él, nem szabad, arról nem beszélve, hogy a tipikus és az átlagos szavak ebben az összefüggésben erősen szubjektívek. Így hívni valakit sértő és méltatlan, pont ugyanaz, mint a buta szőke sztereotípia – hiszen mindannyian rendelkezünk egyedi attribútumokkal az általános tulajdonságaink mellett."

Petra, 29, jogi asszisztens:

"Nem értem, miért baj az, ha tök átlagos vagyok. A világon nők milliói rajonganak a romantikus filmekért, Taylor Swift és Adele dalai azokról az érzelmekről szólnak, amik mindenkit egyformán érintenek, a Szex és New York a legviccesebb sorozat, amit valaha láttam, és mi van akkor, ha szeretem az UGG csizmámat? Iszonyúan kényelmes, jó meleg és soha nem fázik benne a lábam.

A csajokkal rendszeresen szervezünk pizsamapartikat, együtt járunk shoppingolni, és nem fogom magam azért basic bitchnek érezni, mert utána beülök a kedvenc kávézómba. Szerintem nincs semmi baj azzal, hogy ugyanazokat a dolgokat szeretem, mint a legtöbb nő, és kit izgat, ha emiatt mások élcelődnek rajtam?"

Alex, 31, kreatív munkatárs:

"Az a gond, hogy a nők többsége hajlamos túlzásokba esni, és mániásan rajong bizonyos dolgokért. Például a barátnőm az Instagram megszállottja, ami számára legalább annyira fontos, mint a munkája – ha nem fontosabb. Folyamatosan posztol magáról szexis szelfiket, és néhány másodperc múlva már kb. 100 lájkot kap, persze nem csak a barátnőitől.

Mindig azt mondja, hogy szeret, de nehezen tudom elhinni, és tényleg nem értem, miért van szüksége erre az állandó magamutogatásra. Amikor felhozom a témát, nagyon ideges lesz, és azt mondja, ne akarjam korlátozni a szabadságát meg a kreativitását. Lehet, hogy a kedvesem fizikai értelemben nem lép félre, de úgy érzem, érzelmileg igen, és egyszerűen nem tudok megbízni benne. Az idegességtől egész nap görcsben van a gyomrom, mert folyton azon agyalok, hogy mikor látok meg róla egy újabb vadító képet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.