Így öltözz az irodában: szolid elegancia a munkahelyen

ruha, dilemma, öltözködés
Shutterstock/Slava Dumchev -
outfit iroda öltözködés ruha
Kiskosztüm, nadrágkosztüm, blúz, fekete, szürke, fehér színek... Nagyjából ilyenek ugranak be, ha az irodai öltözékre gondolunk, pedig az office outfit ennél jóval színesebb is lehet. Bár vannak helyek, ahol formaruhát kell viselni, a legtöbb cégnél hatalmas a mozgásterünk az öltözködés tekintetében.

A koronavírus-járvány alatt és az azt követő időszakokban a legtöbben otthonról dolgoztunk, így nem nagyon vettünk olyan ruhát, amit munkahelyen viselnénk. Újabban azonban a legtöbb cég elvárja, hogy dolgozói visszatérjenek az irodába, felmerül a kérdés: mit vegyünk fel.

ruha, választás, öltözködés
A megfelelő szett kiválasztása nem is mindig olyan egyszerű. 
Forrás: Shutterstock

Nem mindegy persze, hogy hol dolgozunk és milyen pozícióban, hiszen hiába akarunk színesek, egyediek lenni, ha a a munkahelyünk szigorú dress code-ot ír elő, akkor ahhoz kell alkalmazkodni. Vannak cégek, ahol kötelező a munkaruha vagy bizonyos kiegészítők viselése, ott azok semmiképpen nem maradhatnak ki. 

A klasszikus irodai viselet fő szempontja, hogy legyen visszafogott - írja a Whowhatwear. Ez azt jelenti, hogy sem a köldökig kigombolt blúz, sem a miniszoknya nem megengedett, ahogyan a combnál felhasított darabok szintén tiltólistásak. 

A szokásos fekete, szürke, sötétkék, barna árnyalatok mellé konzervatívabb munkahelyre nyugodtan válasszunk egy burgundit, egy vízkéket, királykéket, sötétzöldet, a lazább irodába viszont nyugodtan mehetnek az élénkebb árnyalatok is, mint a pink, a sárga vagy a türkiz. 

irodai megjelenés, öltözködés
A klasszikus irodai viselet fő szempontja, hogy legyen visszafogott.
Forrás: Shutterstock

Amennyiben a ruháink szolidak, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a kiegészítőkre. Egy szép sál, egy merészebb színű cipő, táska, egy érdekes ékszer nagyon fel tudja dobni az öltözékünket, úgy, hogy nem leszünk se harsányak, de ízléstelenek. Persze, az ékszerek terén sem árt mértéket tartani, nagyon nem jól veszi ki magát, ha ezer karperec csörög a csuklónkon. 

Vannak olyan irodák, ahol semmiféle dress code nincsen, ha olyan a munkád, hogy nem kell ügyfelekkel foglalkoznod vagy tárgyalásokra járni, lehetsz lazább, sportosabb is. Arra azonban figyelj, hogy ez esetben se úgy nézzél ki, mint aki futásból vagy az edzőteremből jött. 

sportosan elegáns, öltözködés
Ha a munkahelyed nem követel szigorú szabályokat, lehetsz lazább, sportosabb is. 
Forrás: Shutterstock


 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.