fashion week androgün férfi férfias divat nemváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, a babát váró hírességek gömbölyödő pocakja már nem adja el a magazinokat. Mostanában a sztárok inkább nemet cserélnek, és úgy pózolnak a fotósok kamerái előtt. Az eredmény kellően megdöbbentő ahhoz, hogy megvegyék az adott lapot, de legalábbis beszéljenek róla.




http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

DKNY, Paul Smith, Dolce & Gabbana, Moschino

2011 nem az első olyan év, amikor férfiasabbá vált a női divat, az 1920-as években a fiúsan öltözködő nők (a garçonne-ok) követeltek maguknak figyelmet, az 1940-es években férfiasan határozott és merev lett a kosztümök válltömése, ahogy az 1980-as években sem a lágyságukról voltak ismeretesek a női sziluettek. Nem említettük az olyan ismert embereket, mint Virginia Woolf írónő, Charlotte Andler vagy Marlene Dietrich színésznő, akik szintén szívesen jártak férfiruhában. Ahogy voltak olyan korszakok is, amikor a férfiak ruházata díszesebb volt, mint a nőké, és nem sok közük volt a mai férfias férfi ideáljához.

Az androgün téma egy ideje foglalkoztatja a divatmagazinokat (is), most mégsem ez, sokkal inkább a nemcsere az, amivel borzolják a kedélyeket. Olyan ez, mintha a gyerekkori "öltözzünk be anyunak" vagy "öltözzünk be apunak" játékot emelték volna felnőtt szintre úgy, hogy a "ciki" helyett a "provokatív" jelzővel kell illetnünk a képeket. Azokat a fotókat, amelyek között azért találunk néhány, a maga nemében gyönyörű képet is.

Tilda Swinton - W Magazine, 2011 ősze

Az ötvenéves (!) színésznő elképesztő jelenség, akit vagy nagyon szeretnek vagy nagyon utálnak az emberek. Kétségtelen, hogy Tilda Swinton olyan stílusikon, akit ma nem lehet megkerülni. Van benne valami nagyon kellemes összhang, és valami olyan összetevő, amitől megborzongunk. Androgün karakterére számtalan fotóanyagot építettek már, legutóbb Tim Walker kapta lencsevégre a W Magazine számára.

Forrás: AFP, www.wmagazine.com
Forrás: AFP, www.wmagazine.com

Nézz meg még több képet Tilda Swinton fotósorozatából! Katt ide!

James Franco - Candy, 2010 ősze

A Candy az első transzverzális stílusmagazin, amely a transzszexuális és a transzvesztita embereket célozta meg. Második számuk címlapján a dögös James Franco pózolt, akit Terry Richardson fotózott le. Érdekesség, hogy a jóképű színész pont akkor szerepelt a GQ magazin borítóján is.

Forrás: AFP, www.terrysdiary.com
Forrás: AFP, www.terrysdiary.com

Florenche Welch - Vogue Hommes Japan, 2011 ősze

A japán Vogue Hommes nem először és valószínűleg nem is utoljára szerepeltet férfinak beöltöztetett hírességet a címlapon. Idén a Florenche and the Machine énekesnője, a különleges hangú és stílusú Florenche Welch pózol a szokásos bohém szerelése, fodros hippiszoknyája helyett öltönynadrágban, keményített ingben és különleges zakóban.

Forrás: AFP, Vogue Hommes Japan
Forrás: AFP, Vogue Hommes Japan


Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)








Forrás: AFP, http://models.com
Forrás: AFP, http://models.com

Lea T - Love, 2011 tavasza

A transznemű, brazil származású modellt, Lea T-t akkor fedezte fel magának a média, amikor a tavaly őszi Givenchy kampányban szerepelt. Állítólag a kampány megjelenése után több száz interjúkérés érkezett Lea T ügynökségéhez. A modell már kétszer is szerepelt a Vogue Paris címlapján és a híres Oprah Winfrey show vendége is volt. 2011 tavaszán a Love magazin androgün tematikájú számának három címlapja közül kettőn szerepelt.

Forrás: AFP, http://models.com
Forrás: AFP, http://models.com

Lady Gaga - Vogue Hommes Japan, 2010 ősze

Ismerős ez az ember, ugye? Lady Gaga nem az MTV Video Music Awardson lőtte el először ezt a poént, hanem majdnem egy évvel korábban a japán Vogue Hommes címlapján...

Forrás: AFP, Vogue Hommes Japan
Forrás: AFP, Vogue Hommes Japan

Andrej Pejic - New York Times Magazine, 2011 ősze

A világ legszebb arcú férfimodellje, Andrej Pejic Bosznia-Hercegovinában született szerb anyától és horvát apától. Androgün arcvonásaival képes szinte mindenkit megkavarni az egyik legalapvetőbb kérdésben, amikor egy emberről beszélünk: akkor ő most férfi vagy nő? A divatipar válasza erre csak annyi: az lesz, akivé sminkeljük. A legszebb az egészben, hogy elhisszük nekik.

Forrás: AFP, New York Times Magazine
Forrás: AFP, New York Times Magazine


Tipp! Borzasztóan néznek ki: túlplasztikázott sztárok! Kattints a képgalériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.