Pénz, csillogás, botrányok - Naomi Campbell, a divatvilág rocksztárja

fashion week verekedés Rocksztár Naomi Campbell botrány sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naomi Campbell egyike azoknak a szépségeknek, akik által megalakult az 1990-es években a szupermodell fogalma. Cikkek ezrei szóltak arról, hogy abban az időben egy nap alatt akár 1000 dollárt is megkerestek és olyan fényűző életet élnek, amilyet előtte a címlaplányok álmodni sem mertek. Ők voltak a divatvilág rocksztárjai; a pénz és siker mellé szépen felsorakoztak a botrányok is, amiben Naomi Campbell sokkal jobb, mint a többiek. Az elmúlt húsz évben számos alkalommal kiborult, fenyegetőzött, hisztizett és ha arról volt szó, ütött is - ezeket vesszük sorra.

Tipp! Vásárolj akciósan és próbálj a fotelből! Hétről hétre új árengedményekkel vár a Lifefashion.hu!


Forrás: AFP
Forrás: AFP

Egyik leghíresebb botránya 2006-ban történt. Annyira megütötte az öltöztetőnőjét a telefonjával, hogy annak több öltéssel kellett összevarrni a fejét. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy az őt kiszolgáló, segítő személyzetét bántotta. Akkorra már több alkalmazottja feljelentette bántalmazás miatt. 2000-ben például az asszisztensnőjét verte meg - szintén a telefonjával -, majd megpróbálta egy autó alá lökni. A "fekete hattyúként" is ismert modell azonban nem csak közvetlen környezetére veszélyes: egy alkalommal Yvonne Scio színésznőt is sikerült jól helyben hagynia, akinek arcát konkrétan véresre verte.

Forrás: AFP, http://mrbagel.blogspot.hu
Forrás: AFP, http://mrbagel.blogspot.hu

A 2008-as heathrow-i eset során azonban még önmagán is túlteljesített. Éppen a British Airways egyik járatán utazott volna Los Angelesbe, de már az indulás előtt konfliktus alakult ki közte és a személyzet között. Lemaradt poggyásza miatt először a pilótára és az utaskísérőre támadt, majd a kiérkező rendőrök közül az egyikbe belerúgott, a másikat pedig leköpte, aminek az lett a vége, hogy a helyszínen őrizetbe vették, és bilincsben vezették le a repülőgépről. Mint később kiderült, az borította ki ennyire Campbellt, hogy a hiányzó csomagban pont az az Yves Saint Laurent kreáció volt, amit másnap egy bemutatón viselnie kellett volna a szerződése szerint. Dühösen követelte, hogy a kapitány személyesen keresse meg a bőröndöt. Miután az megtagadta kérését, kemény szidalmazások közepette rasszistának nevezte a pilótát. A dührohamait kontrollálni képtelen Naomit némi pénzbírságra és kétszáz óra közmunkára ítélte akkor a bíróság.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Naomi a heathrow-i repülőtér rendőrőrséről távozik

A modell élete a politikai botrányoktól sem volt mentes. 2006-ban egy vagyont érő, rózsaszín gyémánttal jelent meg az egyik partin, amit ráadásul nem is akkori pasijától, Vlagyiszlav Doronyintól kapott, hanem a volt libériai elnöktől, Charles Taylortól. A gyémánt Sierra Leonéból származott, ahol köztudottan elrabolt és rabszolgamunkára kényszerített emberek dolgoztak. Ezeket a gyémátokat azért is hívják "véres gyémántnak", mert rabszolgák vére tapad hozzájuk. Az ékszer miatt még a hágai Nemzetközi Bíróság is kihallgatta, ugyanis azt remélték, hogy újabb bizonyítékot találnak az egykori diktátor ellen, akit a Sierra Leonéban kirobbant polgárháborúban vállalt szerepe miatt fogtak perbe. Amikor az ABC riportere Campbellt az ominózus gyémántról kérdezte, a modell dührohamot kapott, és ellökte az őt követő kamerát.

Azon pedig már talán senki sem lepődik meg, hogy a modell budapesti útja sem múlhatott el botrány nélkül. Állítólag pont egy tévés megjelenésre kellett volna indulnia, de ő a szobájában őrjöngött egy szál semmiben. Testőrei értesítették a hotel vezetőjét, hogy segítsen, mert Campbell kisasszony éppen fodrászát dobálja ásványvizes palackokkal. Az eset egy olyan könyvben jelent meg, ami a magyarországi luxusszállodák titkos életével, botrányos sztorijaival foglalkozik. Az informátor egy Attila nevő szobaszervizes volt, aki saját szemével látta a tangában őrjöngő szupermodellt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Naomi a Nemzetközi Bíróság kihallgatásán a Sierra Leonéból származó "véres gyémánt" ügye miatt

Divatbotrányok: Elhízott lúzer srácból pillanatok alatt szexszimbólum lett Marc Jacobshttp://www.life.hu/legytrendi/20120719-marc-jacobs-botranyos-atalakulasa-luzer-sracbol-pillanatok-alatt-szexszimbolum.htmlDivatbotrányok: 15 éve gyilkolták meg Gianni Versacéthttp://www.life.hu/legytrendi/20120712-divatbotranyok-15-eve-gyilkoltak-meg-a-hires-divattervezot-gianni-versacet.htmlDivatbotrányok: Hitler szabójahttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-divatbotranyok-hitler-szaboja-hugo-boss.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.