Vattapamacsot esznek a modellek, hogy ne hízzanak - Sokkoló tények a divathetekről

fashion week modell Divathét fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divathét nemcsak a csillogásról szól, hanem a gyötrelmes fogyókúrás módszerekről is, amelyeket a modellek vetnek be azért, hogy beleférjenek a tervezői darabokba.

New Yorkban a minap kezdődött a divathét, amelyen már a 2013-as tavaszi-nyári modelleket mutatják be. Lehet, hogy egy-egy divathét sokak számára csak a csillogásról, a szebbnél szebb ruhákról és kiegészítőkről szól, de sajnos a csillogásnak sötét a másik oldala. A modellek ugyanis borzalmas módszereket választanak azért, hogy megkapják a munkát - azaz beleférjenek a dizájnerek alkotta csodákba.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Vannak, akik vattapamacsokat esznek azért, hogy soványak maradjanak, mások evés helyett cigiről cigire gyújtanak, vagy naponta végeztetnek beöntést, szednek fogyasztótablettákat, élnek drogokkal azért, hogy elűzzék az étvágyukat - mesélte a Fox riportereinek Kira Dikhtyar szupermodell. A szépségszakma bennfenteseként hallott olyan ügynökségekről is, ahol kifejezetten arra kényszerítik a lányokat, hogy speedet vagy kokaint használjanak arra, hogy meggyorsítsák az anyagcseréjüket vagy kevesebbet egyenek. Állítása szerint az injekciós kúrák is egyre gyakoribbak, amelyet a napi 500 kalóriás diéta mellé rendelnek el, ezzel gyorsítva az anyagcseréjüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.