10 meglepő tény a bikiniről

Forrás: Thinkstock -
strand bikini fürdőruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bikini mindig is jóval több volt, mint női kétrészes fürdőruha. Nemrég már elárultuk, hogyan válassz bikinit az alkatodra, és mutattunk számtalan szexi darabot az idei kínálatból. Ezúttal azonban olyan meglepő dolgokról olvashattok, amiket még biztosan nem hallottatok erről a nyári alapdarabról. 

1. A világ jelenleg legdrágább bikinije 30 millió dollárba (közel 7 milliárd forint) kerül. Ennek ellenére alig takar valamit, mert vékony platinaláncokra felfűzött, hibátlan gyémántok alkotják. Az inkább ékszernek tekinthető darabot Susan Rosen tervezte a Steinmetz Diamonds számára.

Forrás: http://susanroseninc.com

2. Az első bikinit egy párizsi show-táncosnő mutatta be a nagyközönségnek 1946-ban, mert neki nem okozott problémát, hogy „majdnem meztelenül" mutatkozzon a város legnépszerűbb fürdőjében.

3. Az egyik legérdekesebb bikinitrend a különböző színű és mintájú alsó- és felsőrészek kombinálása. Ez a stílus tavaly óta hódít, mi is megmutattuk, hogyan kombináld egyszerűen a színeket.

4. A másik nagy bikinitrend az, amikor a törölköző, a papucs, a strandruha, sőt a strandtáska is összhangban van a fürdőruhával. Egy korábbi cikkünkben már mutattunk jó pár csinos és trendi strandszettet - ide kattintva csemegézhetsz is belőlük.

5. Az első Bond lány, Ursula Andress egy fehér színű bikiniben debütált a vásznon az 1962-es Dr. No című filmben. Az általa alakított karakter, Honey Rider kezében egy kecses kagylóval, a bikini alsójára csatolt vadászkéssel emelkedik ki a tengerből. Ursula szexi volt, az kétségtelen, de inspirálódhatsz más hírességektől is - így választanak a világsztárok bikinit.

6. Idén januárban új divatőrület indult el a közösségi médiában, az úgynevezett „bikini bridge". Lányok ezrei osztottak meg olyan fotókat a testükről, amelyen a csípőcsontjuk megemeli a bikinialsójuk anyagát úgy, hogy a bikini és az alhas között egy sejtelmes rés keletkezik. Az egészségügyi szakemberek károsnak tartják a trendet, amelynek inkább az erős csípőcsontokhoz és nem a szép női testhez van köze.

Forrás: Thinkstock

7. A bikinik manapság már UV-szűrős anyagból is készülhetnek. Az ilyen fürdőruhák 50 faktoros védelmet nyújtanak és kiszűrik a sugárzás 98%-át.

8. A leghíresebb magyar topmodell, Palvin Barbara 2014 nyarán a Twin-Set olasz divatmárka fürdőruha-kínálatát mutatja be. Sajnos Barbi arcát teljesen természetellenesre retusálták a képeken. Persze volt, hogy Barbi a bikinis fotóknál is továbbment - itt mutattunk már olyan címlapot, ahol anyaszült meztelenül pózol.

9. Leia hercegnő fém bikinijének, amelyet a Csillagok háborúja IV: A jedi visszatérben visel, külön rajongói weboldala van, a www.leiasmetalbikini.com.

10. A világ számos országában tartanak bikinis felvonulásokat annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a mellrák megelőzősének fontosságára. A leghíresebb ilyen eseményt Johannesburgban tartották 2009-ben.

Forrás: www.premieroutlet.hu

Lehetsz trendi a strandon is! Szuper kiegészítők fürdőruháhozhttp://www.life.hu/trend/20140528-dogos-kiegeszitok-bikinikhez-strandtaskak-kendok-torulkozok.htmlAzt már megmutattuk, hogyan válassz bikinit az alakodra, és láthattad a nyár legszebb csíkos és pöttyös fürdőruháit is. Ám nem elég, ha megvan a tökéletes darab a napfürdőzéshez, néhány kiegészítővel érdemes feldobnod a strandszettedet.Trend--Fürdőruhavásárlás könnyedén? Így válassz bikinit az alakodra!http://www.life.hu/trend/20140430-furdoruhavalasztas-testalkat-szerint.htmlMegkönnyítenéd az idei bikinivásárlást? Csökkentsd a próbálgatással és csalódottsággal töltött időt, keresgélj csak az alkatodnak megfelelő fazonok között! A Life.hu összegyűjtötte a 2014-es szezon legjobb „alakformáló" fürdőruháit.Trend--Válassz fürdőruhát, ahogy a sztárok csinálják!http://www.life.hu/trend/20140430-furdoruhavalasztas-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlMi a közös Blake Lively-ben, Rihannában, Mila Kunisban és Bódi Sylviben? Mindannyian imádják a vízpartot – csak más-más stílusban! Inspirálódj a szépségek gardróbjából, hogy idén nyáron te is úgy hódíthass, mint egy sztár!TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.