fashion week türkiz a hónap színe szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádjuk, akár divat, akár nem: sminkben, ruhában, cipőben, minden évszakban, de különösen a nyári hónapokban a türkizt. Rajongásunk miatt pedig nem maradhatott ki ez az árnyalat a nyári repertoárból, ezért augusztusra megválasztottuk a hónap színének.

Jöhet menta, búzavirágkék, királykék vagy élénkzöld, a türkiz egyszerűen megunhatatlan. Lehet türkizzöld vagy türkizkék, mindkét szín az óceánra, a nyárra, a frissességre emlékeztet bennünket. Egy kisfeketét minden évszakban eszméletlenül feldob egy türkiz kiegészítő, hófehérrel tökéletes nyári duót alkot, pirossal vagy lilával pedig izgalmas lesz az összhatás. És a türkiz sminkek... Nos, ez az, amivel imádunk kísérletezgetni. Te is próbálkozz bátran a türkiz szemceruzákkal, szemhéjfestékekkel, sőt, a türkiz körmökről se feledkezz meg - a lebarnult bőrhöz legalább annyira passzol, mint a világos árnyalathoz!

Forrás: Thinkstock

Mit mond a stylist?

Nemcsak mi, de a Jónő team stylistcsapata, a Fashion donor is rajong a türkizért. ,,Ez egy igazi jolly joker, amely az összes hajszínű nőnek csodálatosan áll - barnákhoz, feketékhez, szőkéhez és vörösekhez is passzol. Arannyal, ezüsttel párosítva tökéletes kombinációt ad, mi főképp a meleg típusúaknak - tavasz és ősz - ajánljuk a türkizt."

Egyhangú nude és unalmas fekete helyett

Jöhetnek a türkiz lábbelik! Lehet tűsarkú vagy edzőcipő, egy türkiz cipő nagyon fel tudja ám dobni a legvisszafogottabb szettet is!

1. Deichmann 2.990 forint, 2. Rekavago 24.900 forint, 3. Nike 130 font, 4. Bagatt, 5. Diesel, 6. Zara 3.995 forint

Kiegészítőként igazi adu ász

A tengerszínű nyakék vagy fülbevaló a nyár slágere, akár a tengerparton, akár az irodában viseled.

1. Fülbevaló - Mango 4.005 forint, 2. Nyaklánc - Stradivarius 4.995 forint, 3. Bokalánc - I am 5,95 euró, 4. Karkötő - Bijou Brigitte 4,95 euró, 5. Nyaklánc - Zara 1.995 forint, 6. iPhone tok - H&M 1.290 forint, 7. Karkötő - Thomas Sabo 34 euró

Finoman vagy vadul: hódíts türkiz sminkben!

Mindegy, hogy milyen színű a szemed, a türkiz smink minden árnyalathoz passzol, persze nem mindegy, milyen mennyiségben használod ezt az élénk színt. Ha barna a szemed, bátran eshetsz túlzásba a türkiz szemhéjfestékkel - itt már megmutattuk, hogyan csináld. Ha a kék szeműek táborába tartozol, akkor is bátran próbálkozz türkizzel - ha lehet, még kékebb lesz tőle a szemed. Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy zöld szemhez keresel sminket, akkor se vesd el a türkizt, ám ne ess túlzásba: a te színedhez egy kis kontúrozás türkiz szemceruzával bőven elég. Ha pedig szívesen megtanulnál egy eszméletlenül gyönyörű türkiz sminket, kövesd Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértőjének tanácsait itt!

1. Szemhéjkrém - Maybelline, 2. Szemceruza - Rimmel, 3. Szemhéjpúder - Maybelline, 4. Körömlakk - Opi, 5. Szemhéjpúder - MAC, 6. Szemhéjpúder - Essence

Viseld a türkizt, csak lazán!

Farmerhez is bátran válaszd a hónap színét, sőt, akkor sem követsz el divatbűnt, ha több türkiz ruhadarabot is viselsz. A lényeg, hogy valamivel megtörd a szín intenzitását - erre pedig tökéletesek a fémes kiegészítők. Nagy kedvencünk a laza türkiz nadrág és a kimonó - ezek igazi alapdarabok idén nyáron!

1. Felső - Springfield 7,99 euró, 2. Ruha - GAP 59,95 dollár, 3. Nadrág - Mango 4.495 forint, 4. Kimonó - Bershka 4.995 forint, 5. Póló - Mango 2.495 forint, 6. Top - Bershka 1.995 forint
A hónap színe: a hófehérhttp://www.life.hu/trend/20140709-divat-es-trend-a-honap-szine-a-hofeher.htmlAlapvetően imádjuk az üde nyári színeket az élénkpinktől a türkizen át a pasztell árnyalatokig, ám a fehér az a szín, ami ilyenkor is alapeleme a szettjeinknek. Nem is volt kérdés, mi legyen júliusban a hónap színe!TrendOrigoA hónap színe: paradicsompiroshttp://www.life.hu/trend/20140429-a-honap-szine-paradicsompiros.htmlVarázsold el magad a nyár leglendületesebb színével! Ismerd meg a paradicsompirosban rejlő erőt, és add át magad a szabadság perzselő perceinek.Trend--A hónap színe: napsárgahttp://www.life.hu/trend/20140502-divat-es-trend-a-honap-szine-napsarga.htmlHa május, akkor legyen a sárga! Pláne 2014-ben, amikor az egyik legtrendibb szín ez az üde árnyalat. Minden életkorban jól áll a napsárga, így anyák napja alkalmából egy anyás és egy lányos szettet válogattunk össze.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.