"Életszerűbb nőket a bemutatókon és a kampányokban!" - Plus size modellek vs. Victoria's Secret

fehérnemű plus size modell plus size Victoria's Secret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Életszerűbb nőket a bemutatókon és a kampányokban!" jelszóval kezdtek aláírásgyűjtésbe a Victoria's Secret üzletpolitikája ellen plus size modellek. 

Mi, itt a Life.hu szerkesztőségében is időről időre ámulattal nézzük a Victoria's Secret modellek gyönyörű alakját, no és persze az általuk viselt fehérneműket. Arról is írtunk, hogy ezek a lányok milyen étrenden élnek, hogy megtartsák tökéletes formájukat.

/0911/Victo20091120172137

Most a plus size modellek egy csoportja azonban fellázadt a márka ellen. No, persze, nem azért, mert a termékek ne lennének gyönyörűek...

Adriana Lima és Alessandra Ambrosio a 2014 Victoria's Secret divatshow-n Forrás: Northfoto

Brittany Cordts plus size modell vezetésével aláírásgyűjtésbe kezdtek, mondván, a legtöbb nő ruhamérete meghaladja a "VS-szabványt", és "követelik", hogy a divatcég a darabjaik piacra dobásával velük is számoljon. "A világ első számú fehérneműcégeként a Victoria's Secret ,akármit is csinál vagy sugall, befolyásolja az embereket, így jó lenne, ha befejezné a legtöbb nő számára nem elérhető, testképet mutató kampányokat, amelyek sokaknál pszichés és fizikai megbetegedésekhez vezethet" - nyilatkozta Brittany Cordts.

Igazi nők meztelenül

Már lassan 5 éve annak, hogy a divatvilágban hihetetlen népszerűségre tettek szert a nőies idomokkal megáldott modellek. Kerek popsik, gyönyörű keblek, formák itt-ott - egyszerűen nem lehet rájuk nem azt mondani, hogy nagyon csábítóak. Íme, a bizonyíték!
Brittany Cordts Forrás: Origo

"A petícióra a Victoria’s Secret is felfigyelt, de ez nem elég, a a nők a saját szemükkel akarják látni, az életszerűbb nőket a bemutatókon és a kampányokban" - magyarázta Dana Drew, szintén plus size modell. A petíciók sikere egyébként hatalmas lehetőség lenne a plus size modelleknek is, akik úgy érzik, nekik is joguk van a modellszakma csúcsára törni: ami pedig mi más lenne, mint egy VS-bemutató.

A Tökéletes test elnevezésű kampányfotón akadtak ki

Korábban is kiborította a közönséget a cég, mikor tavaly az éves show-juk ünnepléseként tweeteltek egy fotót, ami azt a címet kapta, "Kinek kell talár és a sapka, ha viselhetsz szárnyakat is?" - utalva arra, hogy kinek kell a diploma, ha fehérneműmodell is lehet az ember. Az Egyesült Királyságban a diákok petíciót írtak, hogy a Victoria's Secret kérjen bocsánatot azért, mert károsító üzenetet közvetít. Cikkünket erről ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.