Játék az arcbőrrel - mi a trend 2015 tavaszán?

smink arc Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén felejtsd el az agyonsminkelt arcbőrt, mert abszolút a természetes makeup a trend. Könnyűnek tűnik, pedig ahhoz is idő és ügyesség kell, hogy natúr sminket készíts - Larion Oscar, a Jónő Team sminkese el is árulta, milyen sminkeszközökkel érdemes dolgozni. 

Kezdd az alapoknál!

Légy önmagad, csak semmi erős makeup - ez az új sminkőrület. Ez nem azt jelenti, hogy elhagyjuk a sminket, hanem hogy olyan alaposan készítjük el, hogy azt a hatást keltse, mintha nem is lenne. Vége a maszkhatásnak, eljött a primer és az ultrakönnyű szerkezetű, HD finomságú textúrák korszaka. A napcsókolta matt hatást pedig felváltotta az ártatlan kinézetű, fényes porcelánbőr! Igen, tényleg a fényes bőr lett a trend! Elegendő egy korrektor, egy HD finomságú folyékony alapozó, egy highlighter, egy kis púder, természetes hatású szempillaspirál és egy ajakbalzsam.

1. ASTOR 2. L'Oréal 3. Miss Sporty 4. Rimmel London 5. Catrice 6. AVON 7. Maybelline

Kell egy highlighter!

A fényes textúrák hatása légies és érzéki, majd meglátod. A legjobb, ha mindent kézzel teszel fel. Az arctisztítás után használj arcolajat bőröd rugalmasságához és az éteri ragyogáshoz. Várj egy keveset, ha nincs túl sok időd, akkor itasd le arcodról a felesleges esszenciát. Az arc előkészítése után jöhet a láthatatlan primer, ami tökéletesíti a bőrszerkezetet. A legjobb, ha az ujjaddal masszírozod be gondosan az alapozót. Ha úgy érzed, hogy végeztél és kész vagy, akkor a tiszta ujjaddal menj végig még egyszer. Ezután világosítsd ki a korrektorral a szem alatti területet, highlighterrel pedig a szemöldökcsontot, arccsontot és a kupidó ívet. Ujjaddal szépen masszírozd össze láthatatlanul az alapozóval.

Barackszín, ártatlan rózsaszín az orcákra

Az arc élénkítéséhez használj krém alapú pirosítót. Ügyelj rá, hogy nagyon alaposan, kontúrmentesen dolgozd össze az alapozóval, hogy észrevétlen maradjon. Teheted az arc közepére, akkor egészségtől kicsattanó lesz a hatása, de csontosíthatod is az orcádat, akkor az arccsont alá tedd a halánték irányába. De most az is trendi, ha elhagyod a pirosító használatát, hiszen a highlighter tökéletesen kiemeli az arc szépségét.

1. Rimmel, 2. L'Oréal, 3. Miss Sporty, 4. L'Oréal, 5. Bobbi Brown, 6. Guerlain, 7. Giorgio Armani, 8. MAC, 9. Clinique, 10. MAC

Erre figyelj!

Az arcpirosító színének kiválasztása nagyon fontos: ha világos, porcelánfehér a bőrszíned, akkor a halványrózsás árnyalattól a mályvás árnyalatokig válassz kedvedre. Ha olívás, kreol a bőrszíned, akkor a barackos árnyalattól a bronzfényig garázdálkodhatsz a színpompás választékból.

A púdert csak a stratégiai pontokra használd: tegyél egy nagyon keveset a T-zónára és a szemzughoz. Ha a bőröd megkívánja, tegyél egy kevés púdert a krémpirosítóra, ugyanis a púder felszívja a nedvességet és fixálja is, valamint ha picit többet tettél a kelleténél, a púder fantasztikusan tudja tompítani.

Természetes szemöldök, csábító pillák

Formázd meg, majd élénkítsd a szemöldöködet, de nagyon alaposan fésüld ki a felesleget belőle, hogy minél természetesebb hatású maradjon. Szempilláidat egy természetes hatású szempillaspirállal fesd ki. Ügyelj rá, hogy csomómentes legyen a végeredmény. Ugyanis az új trend megköveteli a szálanként szétválasztott, légies hatást. Ajkaid frissességéhez elegendő egy jó minőségű ajakbalzsam.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.