Túl sovány modellje miatt tiltották be a világhírű divatmárka reklámját

Forrás: Elle UK -
egészségtelen vékony modell kampány fotó testképzavar soványság divatmárka reklám Yves Saint Laurent
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit női magazinban jelent meg az a fekete-fehér Yves Saint Laurent reklámfotó, amelyen a modell a vádak szerint irreálisan vékony és egészségtelen testképet sugall. A hirdetés nem jelenhet meg újra.

Alultáplált és egészségtelen - ezekkel a szavakkal illette a The Advertising Standards Authory (röviden: ASA) reklámfelügyelő szervezete az Yves Saint Laurent legutóbbi kampányfotóján szereplő modelljét.

Forrás: Elle UK

A szóban forgó fekete-fehér kép miatt, amely a brit Elle magazinban jelent meg, egy olvasó tett panaszt. A szervezet megállapítása szerint „a kép egészségtelen testképet sugall, ezért felelőtlen," a mostani formájában pedig soha többé nem jelenhet meg sehol sem. Az YSL nem kommentálta a történteket.

Legutóbb egy dán divatmagazinban megjelent fotó váltott ki ilyen nagy visszhangot: bár a képet nem tiltották be, az anorexiás modellről szóló vitába még maga a dán adóügyi miniszter is bekapcsolodótt - a képért kattints ide!

Egy kismama is lehet divatos – Legyen olyan a gardróbod, mint a sztármamiknak!http://www.life.hu/csalad/20150526-egy-kismama-is-lehet-divatos-legyen-olyan-a-gardrobod-mint-a-sztarmamiknak.htmlAttól, hogy kismama vagy, nem kell unalmas ruhákba rejtőznöd! Színes szettekben még csinosabb lehetsz, és ezek jobban megmutatják, hogy sugárzol a boldogságtól, mintha állandóan szürke vagy fekete leplek alá bújnál. Segítünk, hogy várandósan is divatozhass!CsaládThinkstockÚjabb dögös modellt szemelt ki Leonardo Dicapriohttp://www.life.hu/intim/20150603-leonardo-dicaprio-ujabb-dogos-modellt-nezett-ki-maganak-kelly-rohrbach-szemelyeben.htmlAlig néhány hete írtunk arról, hogy a sármos színész egy barna hajú szépséggel randizik, máris egy szőkére váltott a modellvadász DiCaprio.Intim--Divat a szőr? Hónaljpamaccsal gálázott a Csajok sorozat sztárjahttp://www.life.hu/trend/20150602-jemima-kirke-a-csajok-sorozat-sztarja-honaljszorrel-galazott-new-york-ban.htmlJemima Kirke egy New York-i gálaesten szőrös hónaljjal mutatkozott.Trend--Szupermami, szexistennő, fitneszmodell egy személyben? Más nő leszek a szülés után?http://www.life.hu/csalad/20150601-anya-vagy-no-szexualitas-szules-utan-igy-maradj-no-gyermekkel-is.htmlAzt vélhetően minden pár, amely családalapításra adja a fejét, tudja, hogy miután világra jött a gyermekük, már nem lesznek ugyanazok az emberek. A pasiból, a vőlegényből, a férjből apa válik, a barátnőből, a feleségből pedig anya. A szülővé alakulás kívül-belül megváltoztat mindenkit, hiszen más lesz a gondolkodásmód, az értékrend, az időbeosztás, és legtöbbeknél az alak is. A temérdek teendő mellett pedig hajlamosak lehetünk mindezt elfelejteni, pedig előbb-utóbb ezekkel a démonokkal is meg kell küzdeni.CsaládThinkstockTransznemű modellt fotózott a világ legnagyobb divatmagazinjahttp://www.life.hu/trend/20150427-andreja-pejic-transzenmu-modellt-fotozta-a-vogue.htmlA leghíresebb divatmagazin, az amerikai Vogue most először transznemű modellt szerepeltetett a lapjain.Trend--Fűző, a karcsú és egészségtelen test kulcsa - Kim Kardashian őrült divatot diktálhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150510-egyre-tobb-tini-kockaztatja-az-egeszseget-fuzoviselessel-angliaban.htmlAz, hogy a nők fűzőviseléssel sanyargatják a testüket, nem új keletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is ez volt az egyik legkedveltebb módja a karcsú derék elérésének, és mostanában is felütötte a fejét az új őrület, ami veszélyesebb, mint gondolnánk!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.