Rövid haj kontra hosszú haj – Melyik a szexibb a nők és a pasik szerint?

szexi vélemény hosszú haj rövid haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rövid kontra hosszú haj kérdése igencsak megosztja a közvéleményt. Vannak pasik, akik el sem tudnák képzelni, hogy rövid hajú barátnőjük legyen, mások viszont egyenesen bolondulnak a rövid hajú lányokért. De mi a véleményük erről a nőknek?

Tudni kell viselni!

A rövid haj kapcsán általában azt emlegetik: "tudni kell viselni". Ez egyébként így is van, és ezért valóban nem is áll jól mindenkinek. De egy kifejezetten szép archoz és nőies stílushoz olyan kontrasztot ad a rövid haj, ami igencsak dögös összhatást eredményez.

Forrás: AFP

Fanni, 22, művész

Nekem volt rövid hajam, majdnem fenékig ért, mikor levágattam. Utólag azt gondolom, hogy szörnyű döntés volt. Nem tudtam viselni a rövid hajat, plusz mellé akkoriban a stílusom is elég fiús volt, és a rövid haj csak rontott az összképen. Többször próbáltam visszanöveszteni, aztán hirtelen felindulásból nagyon rövidre vágattam, szóval szenvedtem vele. Sokkal jobban szeretem a hosszú hajam, bár a legtöbbször nem áll sehogy, de legalább el tudok bújni mögötte. Na de ettől függetlenül szerintem a rövid és a hosszú haj is szexi, ez egyéntől függ, de hogy általánosságban mi jön be jobban a férfiaknak, arról dunsztom sincs.

Lili, 27, designer

20 éves korom óta rövid hajam van, és imádom. Szerintem dögös és vagány, és a páromat is ez fogta meg. Persze a magas sarkú és a piros rúzs is közrejátszott.

A hosszú haj nem áll sehogy!

Sokan úgy gondolják, hogy a hosszú haj unalmas, és igazából nem is áll sehogy. Legtöbben valóban nem kezdenek semmit hosszú fürtjeikkel, csak hagyják lógni, vagy egyszerűen copfba kötik, pedig rengeteg lehetőség van benne, amit érdemes lenne kihasználni, különben tényleg egyhangú és szürke lehetsz.

Forrás: AFP

Túrni, vagy nem túrni?

A pasiknak általában a hajba túrás az érvük a hosszú haj mellett, illetve a szélfútta libegését is különös szenvedéllyel figyelik. Tényleg annyira fontos szempont ez a pasiknál, vagy ők is inkább az összképet figyelik?

Anita, 28, orvos

Szerintem egyénfüggő, kinek melyik áll jól. Nem értek egyet ezzel a hosszú haj körülötti kultusszal: sajnos nem mindenki esetében áll előnyösen a hát közepéig érő hajzuhatag. Sőt szerintem kimondottan nőies tud lenni egy jól vágott rövidebb fazon is. Olyan pasival mondjuk még nem találkoztam az apukámon kívül, aki szerint a rövid haj jól néz ki, ugyanakkor egy csomó közülük a szintén rövid hajú Marilyn Monroe-t és Audrey Hepburnt nevezi meg A nőnek. Szóval a lényeg, hogy jól érezd magad vele.

Forrás: Youtube


Megújulás

Sokan egy szakítás vagy egy magánéleti válság után érzik úgy, hogy valamiféle megújulásra van szükségük, és így jutnak el oda, hogy levágassák a hajukat, amivel egy tiszta lapot akarnak kezdeni. Szabó Zsófi édesapja halála után döntött úgy, hogy megválik hosszú hajától, amit utána vissza is növesztett, pedig nagyon jól állt neki a rövid frizura. Emma Watson fejében a Harry Potter utolsó részével ért meg a gondolat, hogy meg akar válni a beskatulyázott jókislányszereptől, ezért vagány, rövid hajat vágatott, amit mi szintén nagyon imádtunk.

Bea, 38, jógaoktató

Kislánykorom óta hosszú a hajam, és a pasiknak ez mindig nagyon bejött! A párom sosem engedné, hogy levágassam, pedig néha rám jön, szerencséjére jó barátok a fodrászommal, így be van fenyítve, és sosem merne nekiesni a hajam hosszának. Egyetlenegyszer vágattam le a hajam, vállig érőre, egy fájdalmas szakítás után, és nagyon élveztem, könnyednek éreztem magam, és mindig más frizurát csináltam, ahogy nőtt.

Neked melyik jön be jobban?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! A világ legdögösebb anyukái és lányaikhttp://www.life.hu/trend/20160701-ok-a-vilag-legszebb-anya-lanya-parosai.htmlA világ legszebb női szinte már mind anyukák. Néhányuk lányai pedig már igencsak megnőttek, és láthatóan még édesanyjukat is túlszárnyalják szépségükkel! Nézzük, kik manapság a legszebb anya-lánya párosok. Trend--Stílust teremtettek – Ők Párizs legnagyobb divatikonjai!http://www.life.hu/trend/20160705-coco-chanel-christian-dior-es-yves-saint-laurent-parizs-legnagyobb-divatikonjai.htmlMerészség, a konvenciókon való túllépés, stílusteremtés – ez jellemzi azokat a nagy tervezőket, akik a 20. században átírták a divat történelmét. Coco Chanel, Christian Dior, Yves Saint-Laurent mind nagy hatású tervezők, akiknek a neve összeforrt Párizzsal. Trend--Ritka rendellenességek és betegségek a kifutón – Ők a divatvilág hőseihttp://www.life.hu/trend/20160704-melanie-gaydos-winnie-harlow-madeline-stuart-es-shaun-ross-betegseggel-rendellenesseggel.htmlSzerencsére a divat világa ma már rég nem csak a tökéletességről szól – ezt bizonyítja az is, hogy egyre több cseppet sem szokványos, a tökéletességtől pedig igencsak távol álló, de a maguk nemében mégis tökéletes modell jelenik meg a kifutókon és a divatkampányokban. Nézzük, kik ők! TrendOrigoNyári illatmámor – Burkolózz a virágok, a gyümölcsök vagy a tenger illatábahttp://www.life.hu/trend/20160704-probald-ki-a-nyar-legjobb-illatait.htmlNyáron még annak is, aki általában nem használ parfümöt, megjön a kedve, hogy egy csodás gyümölcsös, egy légiesen könnyű tengerillatú, vagy éppen egy bódító virágos illatba burkolózzon. Mutatjuk is az idei nyár kedvenceit! TrendOrigo5+1 legdurvább hiba, amit a lábad borotválása közben elkövethetszhttp://www.life.hu/trend/20160630-a-legdurvabb-hibak-amiket-labborotvalas-kozben-elkovethetsz-1.htmlIgaz, hogy mindig szeretjük pihe-puhán tartani lábainkat, de különösen igaz ez nyáron, amikor nap mint nap kitesszük őket férfiak százainak tekintete elé. De melyek a legnagyobb hibák, amiket mindenképpen el kell kerülni szőrtelenítés közben? Most eláruljuk! Trend--10 stíluslecke, amit a Szex és New Yorkból tanultunkhttp://www.life.hu/trend/20160628-stilusleckek-amiket-a-szex-es-new-yorkbol-tanultunk.htmlKözel két évtizede, egészen pontosan 18 éve debütált a Szex és New York, ami azóta igazi kultsorozattá vált. Íme, a Cosmopolitanek, a szinglik, a Manolo Blahnikok és Mr. Big világának legfontosabb szépségtippjei. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.