Másfél évig nem mosott hajat! Ez lett az eredménye

sampon haj eredmény szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai újságírónő vallott arról, miért állt le a samponnal és egyéb hajápoló termékekkel, és mi történt a hajával másfél évvel az után, hogy utoljára megmosta a haját. 

"Imádtam a hajamat! Állandóan festettem, és sokszor napi szinten estem neki hajvasalóval. Emellett próbáltam úgy vigyázni rá, hogy közben drága samponokat és hajápolókat használtam. Ennek ellenére azt vettem észre, hogy egyre rosszabb minőségű a hajam.

Le is kellett vágatnom, és fel kellett hagynom a hajfestéssel, annyira szétroncsolta a hajamat.

De a kérdés ott motoszkált bennem: mi értelme a hosszú hajnak, ha folyton csatakosan nézek ki? Forrás: instagram.com/kayleighconners

A hajvágás után azt gondoltam, hogy visszanyeri a régi erejét, de ahogy nőtt a hajam, egyáltalán nem lett szebb. Háromnaponta mostam a hajam, mégis azt tapasztaltam, hogy már másnap zsírosodni kezd. Ekkor kezdtem el bevetni a száraz sampont, míg végül oda jutottam, hogy legtöbbször inkább összefogtam a hajam, hogy ne kelljen vele vacakolnom. De a kérdés ott motoszkált bennem: mi értelme a hosszú hajnak, ha folyton csatakosan nézek ki? Próbálkoztam organikus (bio) samponnal, mert olvastam róla, hogy a legtöbb sampon szulfátokat tartalmaz, de ezzel sem jártam jobban,

míg végül egy napon bele nem futottam egy blogba, amelynek szerzője arról írt, hogy már két éve nem mossa a haját, és azóta szebben néz ki, mint valaha.

Amióta felhagytam a hagyományos hajmosással, dúsabb lett, és gyorsabban nő Forrás: instagram.com/kayleighconners

Úgy döntöttem, adok egy esélyt, és kipróbálom én is ezt a módszert. Utánaolvastam a dolgoknak, és azt találtam, hogy akik nagyon nem bírják, hogy koszos a hajuk, egy speciális agyagot használnak, ami kiszedi belőle a ragacsot. Én is megpróbálkoztam ezzel az első hetekben, amikor még nem indult be a haj öntisztulása, de aztán azt hallottam, hogy hosszú távon ez is ártalmas, így felhagytam vele. De a samponhoz ezután sem tértem vissza. Végül saját magam kifejlesztettem egy gyógynövénypor-keveréket, diószappanpor és shikakai-por felhasználásával, amelybe még rózsavizet is keverek, és a nedves hajamba ezt dörzsölöm bele, majd egy perc után kiöblítem.

Amióta felhagytam a hagyományos hajmosással, és csak természetes módon tisztítom a hajam, dúsabb lett, és gyorsabban nő.

Vigyázok arra, hogy soha ne szárítsam, vasaljam, legfeljebb, ha valamilyen különleges alkalom van Forrás: instagram.com/kayleighconners

Vigyázok arra, hogy soha ne szárítsam, vasaljam, legfeljebb, ha valamilyen különleges alkalom van, például amilyen az esküvőm volt szeptemberben. Mert sajnos be kell látni, hogy a mesterséges hajformázók még mindig hatékonyabbak bármelyik természetes módszernél, így ezen az egyetlenegy napon megengedtem magamnak ezt a kis csalást, de azóta továbbra is a természetes módszereket alkalmazom.

Főbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!

Ha azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyon tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen?
A hónap sminktrükkje: Emeld új szintre az ajakfestésedet! http://www.life.hu/trend/20161130-a-honap-sminktrukkje-a-holografikus-ajakfestes.htmlItt az új holografikus őrület! Vége az unalmas egyszínű ajkaknak! Ha igazán különlegesre vágysz akkor ezt ki kell próbálnod: álomszép színváltós ajkak különleges alkalmakra, amit te is könnyedén elkészíthetsz. TrendOrigoKényeztető szépségajándékok karácsonyrahttp://www.life.hu/trend/20161130-a-legjobb-karacsonyi-ajandekok-a-szepsegapolas-szerelmeseinek.htmlHa eddig unalmas ajándéknak gondoltad a szépségápolási termékeket, akkor most biztosan meg fog változni a véleményed! A nők számára egy kis kényeztetéssel megfűszerezett énidő mindig nagy ajándék. Mindehhez már csak jó minőségű termékekre van szükség, amivel igazán jó élmény lesz a szépségápolási rituálé. TrendThinkstockÚjra szárnyakat kaptak a legdögösebb testű modellekhttp://www.life.hu/trend/20161201-a-victorias-secret-modelljei-iden-is-hatalmas-showt-csinaltak.htmlIdén Párizsban rendezték meg az év köztudottan legnagyobb show-ját, ahol a modellvilág krémje mutatja be a Victoria's Secret álomszép fehérneműit. Nézzük, hogy sikerült az idei bemutató! TrendAFPA 10 legdögösebb sztár a Harry Potter-univerzumbólhttp://www.life.hu/trend/20161128-a-harry-potter-univerzum-10-legdogosebb-sztarja.htmlA legendás állatok és megfigyelésük amellett, hogy 75 millió dolláros (22 milliárd forintos) jegyeladással került az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsára, számos új szereplővel bővítette az amúgy sem kicsi Harry Potter-univerzumot. Nézzük, kik a legdögösebb szereplők, akik helyet kaptak a varázslóvilágban. TrendOrigoFiatalító sminktippek, amikkel éveket is letagadhatszhttp://www.life.hu/trend/20161128-fiatalito-sminktippek-larion-oscartol.htmlEgy szép smink csodákat tesz az arccal! A tökéletesen megválasztott kozmetikumokkal és néhány sminktrükkel éveket is fiatalodhatunk, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal könnyen öregíthetjük is az arcunkat. TrendThinkstockExtrém ruhákból nem volt hiány - Stílusmustra a Comet vörös szőnyegérőlhttp://www.life.hu/trend/20161126-ruhamustra-a-2016os-comet-dijatadorol.htmlMeglepő outfitekből nem volt hiány a péntek esti Comet díjátadón, de csodás összeállításokban is gyönyörködhettünk. Íme, a legemlékezetesebb darabok a vörös szőnyegről! TrendFotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.