konyhatündér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megviseli szervezetedet a változékony időjárás? A nátha tüneteivel küzdesz már hetek óta? Vértezd fel magad a természet ízeivel!

Ebben a különös, téli időjárásban, amely szinte napról napra változik, nehéz dolga van szervezetünk ellenálló képességének, hiszen meg kell védenie minket a megfázástól vagy a különböző baktériumoktól. Hol hétágra süt a nap, hogy már-már szinte mediterrán éghajlatú vidéken érezzük magunkat, hol egyik pillanatról a másikra fagypont közelébe hűl a hőmérséklet, és hideg eső áztatja az utcákat. Sokat hallhatunk a hideg- és a melegfronti hatás szervezetünkre gyakorolt negatív hatásairól is, mint például a fáradtság, a fejfájás. Bizony ki vagyunk téve az időjárási körülményeknek, különösen akkor, ha nem készítjük fel testünket az őt érő impulzusokra. Hiszen télen sokkal több a megbetegedések száma is, köszönhetően az influenza-vírusoknak, melyek abban a pillanatban, hogy nem védekezünk kellően, azonnal támadnak.

Mi a védekezés leghatásosabb módja, hogyan főzzünk és táplálkozzunk, amikor a zöldségekből és gyümölcsökből a főzés és sütés közben eltűnnek az értékes vitaminok és ásványi anyagok? Létezik olyan megoldás, amelyik választ ad a kérdéseidre. A Miele gőzpárolók ideálisak húsok, zöldségek, halfélék elkészítéséhez úgy, hogy közben megőrzik azok tápanyag- és vitamintartalmát. Hogy hogyan? A párolótéren kívül állítják elő az ételfajtának megfelelő hőmérsékletű gőzt, így a hevítés nem károsítja az alapanyagokat.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ennek köszönhetően a Miele gőzpárolóban készített fogások akár 50 százalékkal több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a főzött ételek. Ráadásul a pároláshoz nem szükséges sem só, sem zsiradék, a felhasznált fűszerek mennyisége is jelentősen csökkenthető. A gőznek köszönhetően pedig az eredeti, természetes ízeket élvezhetjük. Testünk a várunk, harcoljunk hát érte, és óvjuk meg az ellenséges hatásoktól! Íme, egy étvágygerjesztő recept, melyet csupán fél óra alatt elkészíthetsz. Élvezd a különleges, természetes ízvilágot!

Burgonyasaláta lencsével és ananásszal

4 személyre / Párolási időtartam: 27-30 perc / Adagonként: 1710 kJ / 409 kcal

Hozzávalók:

- 1 kg keményre fővő burgonya
- 125 g lencse (főtt)
- 250 ml zöldségleves
- 1 doboz darabolt ananász
- 1 csokor újhagyma
- 300 g natúr joghurt
- 2 ek majonéz
- 2 ek citromlé
- 3 ek ananászlé
- fűszersó
- bors
- curry
- apróra vágott petrezselyem

A burgonyát tegyük egy perforált aljú párolóedénybe és pároljuk meg - beállítás: 100 °C, párolási időtartam: 25-28 perc.
Miután elkészült, még forrón hámozzuk meg, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel.
A lencsét és a zöldséglevest tegyük egy magas, zárt edénybe és forraljuk át - beállítás: 100 °C, időtartam: 2-3 perc.
Az ananászt csepegtessük le, a levét fogjuk fel egy tálban. Az újhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára és keverjük össze a burgonyával, lencsével és ananásszal. Keverjük össze a joghurtot, majonézt, citromlevet és 3 evőkanálnyit a felfogott ananászléből, majd öntsük a zöldségekre. Fűszerezzük fűszersóval, borssal, curryvel, és díszítsük petrezselyemmel.

A Miele karácsonyi Különleges Ajánlatai keretében kedvezményesen juthatsz hozzá a készülékhez, mely tökéletes ajándék lehet az egész családnak, hiszen az egészség a legfontosabb!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.