diétás kóla rágógumi ételek müzliszelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ráadásul akárhogyan próbálunk ellenállni, bizonyos ételek függőséget okoznak. Bármilyen rosszul vagyunk is tőlük, egyszerűen képtelenek vagyunk abbahagyni. Az alábbiakban sorra vesszük, mely ételeket érdemes kerülni, ha valaki valóban jól szeretne lakni.

1. Rágógumi

A rágó serkenti a nyálelválasztást. A termelődő nyál a gyomorba jut, és mivel a gyomor azt hiszi, hogy táplálékot kell megemészteni, ettől csak még éhesebbek leszünk.

2. Diétás üdítőital

A mesterséges édesítőszerek növelhetik az étvágyat, ugyanakkor a normál cukroktól eltérően nem szolgáltatnak semmit, ami elmulasztaná az éhséget.

3. Fagyasztott készételek

A fagyasztott ételekben általában nincs elég kalória, amitől jóllakhatnánk. Nincs bennük elegendő nyers összetevő, különösen friss zöldség és gyümölcs, amely kitágulhatna a gyomrunkban. Minél ritkábban fogyasszunk ilyen ételeket, de ha mégis ilyet eszünk, egészítsük ki friss salátával vagy gyümölccsel.

4. Édes tészták és péksütemények

Bármilyen finomak is az édes tészták, nem igazán lehet jóllakni velük. A fehér cukorban és a lisztben nincsenek rostok és tápanyagok. Gyorsan feldobnak, de hamarosan még éhesebbek leszünk, mint előtte. Érdemes inkább teljes kiőrlésű gabonából készült péksüteményeket választani, amelyek a lehető legkevesebb cukorral készültek.

5. Cukrozott müzliszelet

Hacsak nincs megcukrozva, a jó reggelt szelet nem sokkal jobb, mint az édes tészta. A feldolgozott és cukrozott változatok jónak tűnnek, de elég hamar újra éhesek leszünk. Igaz, hogy manapság már találhatunk néhány jó minőségű, bio alapanyagokból készült müzliszeletet is a boltokban, a legjobb megoldás továbbra is a reggelizés: a zab gyümölccsel, mézzel, mogyoróvajjal és kókusztejjel például kitűnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.