Botrányok: Emlékezetes celebvillantások

Cher Melanie Griffith Madonna botrány divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak úgy kapkodjuk a fejünket, hány híresség érez késztetést arra, hogy mutogassa bájait ország-világ előtt. Azonban az igazán szédületes visszhanghoz ma már valóban nagyot kell villantani. A Life.hu bemutatja a sztárvilág profi villantóit.

A magamutogatás, valljuk be, egyáltalán nem napjaink találmánya. A sztárok csupasz domborulatainak és lenge ruhadarabjainak kivesézése különösen a '80-as, '90-es évek felkapott témája volt, ám népszerűségéből mit sem veszített Madonna, Samantha Fox vagy éppen Pamela Anderson. Ezek a hölgyek mind-mind kitettek magukért. A kritikusok hetekig cikkeztek a szabados megjelenéseikről, ízléstelen alakításaikról, de a rajongók persze odavoltak értük. A tálcán kínálkozó alkalmakat imádta a sajtó, akárcsak maguk a sztárok. Hiszen ha éppen nem akadt egyéb, egy-egy szaftos kis villantás komoly löketet adhatott, ha nem is a karriernek, de az ismertségnek biztosan.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Samantha Fox

Samantha Fox derékban elnyesett pólói követték a kor divatját, és nem utolsósorban hódoltak az énekesnő exhibicionizmusának, hiszen így egy könnyed karmozdulattal villanthattta ki dús kebleit szeretett közönsége legnagyobb örömére. A leckét a pop nagyasszonya is feladta. Produkcióiba még a legedzettebbek is könnyedén belepirulhattak. Az 1984-es MTV díjkiosztón Madonna pucér hátsójával például tévénézők milliói szembesülhettek, mikor az énekesnő menyasszonyi ruhában hemperegve a Like A Virgin utolsó refrénjénél "megszabadult" a fodrok takarásától, de teljesen. Nem kisebb felháborodást váltott ki Vogue című klipje sem, melyben mellei szemeztek a kamerákkal egy áttetsző csipkefelsőn keresztül bimbóstúl, természetesen. Az egykori szexszimbólum, Pamela Anderson sosem igyekezett különösképpen a méretes kebleit takargatni. Mellei gyakorta buggyantak is ki égnek meredve a spagettipántos semmiségek alól, melyek a szőkeség kedvencei mind a mai napig. Az urak kitörő lelkesedésétől eltekintve a közvélemény és a sajtó megbotránkozva nézte az "ezt mutasd meg" szellemet. Undorítónak és visszataszítónak tartották a hírességek divatkirohanásait.

Ma már nemcsak a sajtó és a publikum lett acélosabb, de a sztárok is merészebbek lettek, és a címlapokért folyó küzdelemben jóval rafináltabb módszerekhez folyamodnak. Eljött a mellek legkacifántosabb mutogatásának kora, a combok, a mély hátdekoltázsok és a bugyik megvillantásának időszaka. Az azonban bizonyos, ahogyan korábban, úgy napjainkban is a mutatós domborulatokkal szemben elnézőbb a közönség. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tudná napokig élezni nyelvét egy-egy balul elsült összeállításon. Így járt a kedvelt topmodell, Abbey Crouch is. Az ifjú futballistafeleségnek a pózolás hevében a ruhája egyszerűen szétnyílt, megvillantva a modell fekete selyem alsóneműjét. Tetszetős domborulatairól és kivillanó bugyijáról persze napokig cikkeztek. Még szerencse, hogy elővigyázatos volt, már ami alsóneműjét illeti. Az inspiráció Angelina Jolie-tól származhatott, aki az idei Oscar-gálán mélyen felvágott Versace ruhakölteményben forrósította fel a hangulatot, előkapva kissé inas, ám még így is meglehetősen formás lábait.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nem így számos híresség, akik - fittyet hányva a korukra - elfedésre méltó porcikáikat szemrebbenés nélkül mutogatják. Sophia Loren, az olasz filmipar koronázatlan királynője egykor büszkén villanthatta meg bájait. A nagymamakorú Sophia ezzel valahogy ma sincs másként. Méretes, ám korántsem feszes keblei majd kibuggyannak ruháiból. Az öregedés kérdését pedig Melanie Griffith és Cher sem kezelik jobban. A sajtó hangos a plasztikai műtétek és a rosszul megválasztott ruhadarabok hírétől. Cher testhezálló, csillogó-villogó fellépőruhái még a farsangi időszakban is merész darabok lennének, nem beszélve az énekesnő "volt-nincs" mimikájáról, ám nincs lemaradva Griffith sem, aki notóriusan közszemlére teszi minden testtáját, melyeket már kevéssé volna ildomos, sőt.

A legújabb hóbort pedig, melynek a sztárok előszeretettel hódolnak, a jótékony-villantás. A nem éppen visszafogott gondolkodású Rankin egy, a figyelmet felhívni akaró program keretein belül fotózott hírességeket meztelenül. A felkérésre többek között Ben Kingsley, Lizzy Jagger, Jerry Hall és Mark Foster sem tudott nemet mondani. A Fishlove kampányban a sztárok pucér testükön halakat viselve fejezték ki, mennyire közel érzik magukat a tengerek élővilágához. A kritikusokat azonban még a nemes szándék sem tudta meghatni. Gyomorforgatónak, förtelmesnek találták a képeket. Ennek ellenkezőjéről pedig sem a sztárok, sem pedig a művész nem tudta meggyőzni őket. Így már csak abban reménykedhetünk, hogy a sikamlós fotók mégiscsak beúsznak a gondolatokba és a kezdeményezésnek a negatív visszhang dacára is lesz foganatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.