Nincs többé derékfájás: tanuld meg velünk a Kobrát!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk gerincfájdalom jóga kobra gerinc
Azt mondják, az egészséges gerinc a hosszú élet titka. Tanuld meg velünk azt a pózt, ami kiváló hatással van az egész testedre, különösen a gerincedre! 

Ha jó a tartásod, egészséges a gerinced, nemcsak az életet megnehezítő derék- és hátfájás kerül el, hanem a belső szerveid vérellátása, működése is optimális lesz, a légzésed javul, az emésztés zavartalan, és a testedben egyenletesen áramlik az energia. Persze vannak más befolyásoló tényezők is, és az is igaz, hogy az egészséged kulcsa nem egyetlen jógapóz, de ha van ászana, ami jolly joker, akkor a Bhudzsangászana, vagyis a Kobra póz ilyen!

Forrás: Thinkstock

A Bhudzsa szó kígyót jelent szanszkrit nyelven. Tanuld meg a Bhudzsangászanát a JógaKlikkel:

Erre figyelj!

A Kobrát a kezdők többsége is el tudja végezni, de fontos, hogy súlyosabb gerincproblémák esetén, illetve ha a póz fájdalmat okoz, kérd ki jógaoktatód tanácsát!

Gyakorold a Kobrát akár naponta, és győződj meg róla, hogy:

- fokozza a gerincoszlopod rugalmasságát

- megelőzi a derék- és hátfájást

- javítja a tartást, csodaszer az enyhén sérült gerinc számára

- erősíti a hátizmokat és a tricepszet

- nyitja a mellkast, ezáltal javul a légzőszervek működése

- masszírozza az alhasi szerveket, használ a májnak és vesének

- menstruációs és nőgyógyászati problémákra is jó

- csillapítja a bosszúságot, indulatot

- energetikailag a Svadhishthána csakrát harmonizálja

Testi-lelki stabilitás a német focisták titka?http://www.life.hu/ez-zsir/20140714-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-testi-lelki-stabilitas-a-nemet-focistak-titka.htmlMost, hogy vége a foci-világbajnokságnak, mindenki a nyertes csapat titkát kutatja. A németek mindig is élen jártak az innovatív módszerekben, nincs is mit csodálkozni, hogy a jóga évek óta megtalálható az edzéstervükben. Ez Zsír!--Gyógyítsd magad meditációval és relaxációval!http://www.life.hu/ez-zsir/20140717-jogaiskola-a-jogaklikkel-mi-a-kulonbseg-a-relaxacio-es-a-meditacio-kozott.htmlStressz, vérnyomásproblémák, depresszió, szívritmuszavar, diabétesz, irritábilis bél szindróma... A meditáció és a relaxáció jótékony hatását számos klinikai kísérlet igazolja, nemcsak mentális, de a fizikai testet érintő betegségek esetében is. Jógaiskolánkban a JógaKlikkel ezen a héten meditációs és relaxációs technikákról tanulhatsz.Ez Zsír!--Kapcsolj ki a jógapózok királyával, a fejenállássalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140703-jogaiskola-a-jogaklikkel-fejenallas-a-jogapozok-kiralya.htmlA fejünk az egész lényünk irányító központja. Ezt a fontos feladatot azonban igen fárasztó dolog ellátni, ezért a fejünknek néha szüksége van rá, hogy lekerüljön a legmagasabb pontról, más szemszögből lássa a dolgokat és kikapcsolja a gondolatok folyamatos cikázását. Ebben segíthetnek a jógában gyakori fordított testhelyzetek, például a fejenállás, vagy shirsászana. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.