Tanulj meg helyesen lélegezni, és hosszabbítsd meg az életed!

Forrás: Thinkstock -
légzés JógaKlikk testmozgás meditáció jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is hinnéd, mennyire nagy szerepe van a mindennapokban a helyes légzésnek. Tudod egyáltalán, hogyan kell helyesen levegőt venni, és miért is fontos ez tulajdonképpen? Tanuld meg a legjobb technikát, és alkalmazd a mindennapokban! 

Múlt heti, méregtelenítésről szóló cikkünkben arról írtunk, hogy a légzés a méregtelenítés egyik kulcsfontosságú eszköze, hiszen a kilélegzett levegővel nemcsak szén-dioxid, hanem különféle nyomelemek és méreganyagok ürülnek ki a szervezetünkből. És tudod-e, hogy mi mindenre van még hatással a légzésed minősége? Csak a helyes légzés megtanulásával régi betegségekből gyógyulhatsz ki, hatalmas energiát nyerhetsz, elképesztő módon növekedhet a vitálkapacitásod, általában ugyanis felületesen lélegzünk.

Forrás: Thinkstock

De hogyan is lélegezzünk?

A teljes jógalégzés gyakorlása már önmagában egy felfrissítő gyakorlat, pedig csak a fiziológiailag leghelyesebb légzés. Belégzésnél először a tüdő legalsó részét töltjük meg levegővel, érezni fogjuk, hogy kidomborodik a has, majd a mellkas tágul, emelkednek a bordák, végül a tüdőcsúcsba lélegzünk. Kilégzésnél a sorrend ugyanez. Vagyis a három izolált légzést összekötjük és folyamatossá tesszük, így tökéletesen átlélegezve a tüdőt.

Life.hu tipp

Nézd meg e heti ingyenes JógaKlikk videónkat és gyakorold velünk a teljes jógalégzést 5 percben. Lélegezz így a mindennapi tevékenységeid közben, amikor csak eszedbe jut! Nemcsak a méregtelenítés lesz hatékonyabb, de lazábbnak, nyugodtabbnak érezheted magad, és ez a légzés segíthet akkor is, amikor ásítozni kezdesz és úgy érzed, nagyon jól jönne egy kávé. Kattints IDE a videóért!

Erre figyelj!

- Legyen a légzésed lassú, áramló, természetes!

- Ne hagyj légzésszüneteket!

- Erőltetés nélkül végezd, ne keltsen feszültséget!

- Ne told át a levegőt a hasból a mellkasba belégzésre, engedd, hogy magától teljen meg a tüdő az éltető és fiatalító oxigénnel.

Forrás: Thinkstock

A teljes jógalégzés hatásai

- Átszellőzteti a tüdőt, az egész testet méregteleníti.

- Kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert.

- Javítja a szív és a tüdő munkáját, szabályozza a szívritmust.

- A hasi szervek átmasszírozásával és a bennük lévő feszültségek oldásával javítja az emésztést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.