Elmegyógyintézetben az apagyilkos vadász: ha kiderül, hogy skizofrén, nem kerül börtönbe

Forrás: AFP/Sputnik/Alexey Filippov -
elmeorvos apagyilkos vadász elmebetegség elmegyógyintézet börtön skizofrénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18 éves férfi május 20-án lőtte fejbe saját édesapját. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva, ahol megfigyelés alatt van. 

A szuloki tragédiáról a Life.hu is beszámolt. L. Martin, egy 18 éves fiú Antikrisztusnak gondolva édesapját, fejbelőtte őt, majd holttestét elásta az erdőben. Pár napig mág Barcson tartózkodott, majd Budapestre utazott, ott fogták el a rendőrök.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Sputnik/Alexey Filippov

A Bors információi szerint a fiatak férfit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben figyelik meg, mert felmerült nála a skizofrénia lehetősége. Ha ez bebizonyosodik, a 18 éves apagyilkosnak nem kell majd börtönbe vonulnia, ami akkor várna rá, ha elmeállapotát rendben találnák.

L. Martin maga is vadásznak készült, a fegyvervizsgát már letette, csak a fegyverviselési engedélyhez szükséges pszichológiai vizsgálat hiányzott ahhoz, hogy dolgozhasson.

„A teszten valószínűleg elbukott volna, mert voltak furcsa dolgai. Korábban is mutatott olyan jeleket, melyek skizofréniára engedtek következtetni, de a betegséget orvos még nem diagnosztizálta" – mondta el a Borsnak a fiú egyik barátja, hozzátéve, hogy Martin és édesapja kapcsolata korábban kimondottan jó volt:

„Kétségtelen, hogy ebben a fiúban eltört valami. Korábban kifejezetten felnézett az apjára, ezért is felfoghatatlan, ami történt. A kedélyállapota az intézmény falai között változékony, hiszen kitisztult fejjel tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit tett" – mesélte a barát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.