Károly levelet küldött Dianának a házasságuk előestéjén: kiderült, miért volt szükség a bátorítására

Forrás: Getty Images/WireImage/Anwar Hussein -
Diana házasság menyasszony Károly Kamilla
Károly és Diana 42 évvel ezelőtti esküvőjén a fél világ meghatódott. Akkor még senki sem tudta, hogy a leendő király egyáltalán nem biztos a döntésében, ahogyan az sem, hogy a tragikus sorsú hercegné a házassága során szinte mindvégig boldogtalan lesz. Most kiderült, hogy Károly a "boldogító" igen kimondása előtti este üzenetet küldött menyasszonyának. 

Mindenki láthatta, ahogy Diana fészeg mosollyal lépett az oltár elé, ám félénkségét azzal magyarázták, hogy megilletődött annak a súlyától, hogy a világ egyik legelitebb családjának a tagjává válik.

Utólag azonban úgy tűnik, nem ez volt az oka annak, hogy Diana nem volt felhőtlenül boldog a nagy napon és nem is a ráirányuló nagy médiafigyelem nyomasztotta, inkább az, hogy tudta, Károly nem biztos a döntésében. Diana később élete legrosszabb napjának nevezte az esküvőjét, igaz, ebbe belejátszhatott a csalódása a házasságában.

A királyi esküvő összesen 48 millió fontba került, ez mai értéken körülbelül 35 milliárd forint. Diana esküvői ruhája 9 ezer fontba került, ez mai áron nagyjából 10 millió forintnak felel meg.

Nem csoda: többek között 10 ezer darab gyöngy is díszítette. A ruha uszálya 7,6 méter hosszan nyúlt el – Diana kifejezett kérésére, hogy minden korábbi királyi esküvőt felülmúljanak ezzel.

Egy, a Kamilla királynőről, Károly király második feleségéről szóló könyvben, a királyi író, Penny Junor arról számol be, hogy a 32 éves Károly a menyegző előestéjén levelet küldött 20 éves menyasszonyának a Clarence House-ba, amelyben megpróbált lelket önteni belé - számol be a Mirror.

Senki sem gondolta, hogy sem Diana, sem Károly nem boldog az esküvő napján. Forrás: Getty Images/WireImage/Anwar Hussein

"Nagyon büszke vagyok rád, holnap ott leszek az oltár előtt" - írta neki. De vajon miért volt erre szükség? - vetődik fel a kérdés.

Penny Junor erre is megadja a választ. Úgy véli, Károly már ekkor is úgy gondolta, házassága tévedés lesz - de már késő visszakozni - és erről Diana is tudott, ezért szorult bátorításra.

Korábbi információk szerint Diana nem sokkal a nagy nap előtt szerzett tudomást Károly viszonyáról a későbbi Kamilla hercegnével, ezért vissza akart lépni a frigytől, testvérei azonban rábeszélték, hogy inkább ne tegye.

Károly és Kamilla szerelme végül hivatalossá válhatott: 2005. április 9-én házasodtak össze. Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

Mindeközben Károly is hasonlókat fontolgatott, ő azonban szó szerint királyi parancsba kapta, hogy vezesse oltár elé Dianát: Erzsébet királynő megtiltotta neki, hogy lefújja az esküvőt.

A pár 1996-ban vált el, mindössze egy évvel azelőtt, hogy Diana tragikusan meghalt egy párizsi autóbalesetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.