Briliáns, mégis filléres módszerrel könnyen elpusztítható a járdalapok között növő gaz

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Floki/Shutterstock. No use without permission./Floki -
gaz terasz gyomnövény irtás járdalap
A kerti gyomnövények megjelenhetnek a virágágyásokban, a gyepben, a teraszokon valamint a járdalapok és a térkövek között is. Nem nyújt szép látványt egy gazos porta, de szerencsére létezik egy nagyon egyszerű módszer, amivel azonnal kiirthatjuk a gyomokat.

Gena Lorraine kertészeti szakértő kifejtette az Expressnek: „Ha forrásban lévő vizet öntünk a gyomokra, azonnal elpusztíthatjuk őket, valamint a talajban esetlegesen szunnyadó magvakat is megsemmisíthetjük. Ez az egyszerű módszer zseniális a járdához, felhajtóhoz, de pázsit esetében nem alkalmazhatjuk. Az egynyári gyomoktól még akkor kell megszabadulni, mielőtt elszórhatnák a magokat. Rá kell szánnunk magunkat, és kézzel kihúzgálni őket egy kisebb eső után, így eltávolíthatjuk a teljes gyökérrendszert."

Ha forrásban lévő vizet öntünk a gyomokra, azonnal elpusztíthatjuk őket. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Floki/Shutterstock. No use without permission./Floki

Ha a gazokat forró vízzel pusztítjuk el, akkor jó az esély arra, hogy vissza sem nőnek. Egy fogantyúval rendelkező régi teáskanna felbecsülhetetlen eszköz lehet, ha így akarunk megszabadulni a gyomoktól, de a vízforralóval is közvetlenül a nővényre tudjuk önteni a forró vizet. Lassan adagoljuk, különösen, ha van a közelben fű vagy dísznövény félék, amelyek megsérülhetnek.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.