Zseniális konyhai hack: soha többé nem kerget őrületbe az alufólia

Forrás: Shutterstock -
trükk megoldás videó alufólia alufólia tekercs
Biztosan te is találkoztál már az idegesítő jelenséggel, amikor az alufólia rétegei összetapadnak és csak csíkokat tudsz lehúzni a tekercsről, mindenfelé szakad. Ne dobd el ezeket a kis darabokat, segíthetnek helyrehozni a dolgokat. 

Nincs is annál idegesítőbb, mikor épp rohanásban vagyunk és hiába szeretnénk letekerni egy normális méretű darabot az alufóliából, valahogyan összetapad és csak pici csíkokat tudunk lehúzni. Hiába próbáljuk felkaparni a leragadt részeket, a helyzet csak rosszabb lesz. Hála a TikToknak erre is találtunk egy szuper megoldást: a cafatokból formázott kis gombócra lesz a segítségünkre.

Forrás: Shutterstock

Robbie Bell, egy ausztrál séf mutatta be a trükköt, amelyet a legjobb konyhai mutatványnak nevezett, amit valaha megosztott. Elmondása szerint Shaun Hurrelltől, az Egyesült Királyság egyik legjobb séfjétől tanulta el ezt a megoldást.

@robbiebell8 Best kitchen hack ever by my boy Shaun Hurrell @barriocomida one of the UK’s best chefs. #kitchenhack#cookinghack#foodhack♬ original sound - Robbie Bell

A videóból is egyértelműen látszik, hogy a dörzsölés után elválnak a rétegek, és az alufólia újra használható lesz.

Tudtad? Az alufólia segítségével az autódon keletkezett apróbb karcolásokat is kijavíthatod, nem kell tízezreket hagynod a karosszériásnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.