Két filléres háztartási szer segítségével te is kijavíthatod az autón keletkezett karcolásokat

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Photoroyalty/Shutterstock. No use without permission./Photoroyalty -
alufólia karcolás karosszéria autó ecet
Másodpercek alatt eltüntethetők az apróbb karcolások, nem kell tízezreket hagyni a karosszériásnál.

Két háztartási eszköz segítségével olcsón helyrehozhatók az autó karosszériáján keletkezett karcolásokat. Brit autókereskedők azt mondják, az ecet és alufólia segíthet a sérülések eltüntetésében — írja az Express.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Photoroyalty/Shutterstock. No use without permission./Photoroyalty

Először alaposan meg kell tisztítani a karcolt felületet — a legjobb, ha szappant és vizet használunk —, majd töröljük szárazra egy puha ronggyal. Vágjunk le egy akkora darab fóliát, ami befedi a sérült felületet, majd mártsuk bele az ecetbe. Az ecetes fóliát terítsük a sérülésre, majd körkörös mozdulatokkal kezdjük dörzsölni azt. Ha elsőre nem tűnnek el a sérülések, ismételjük a műveletet addig, amíg el nem érjük a kívánt eredményt. Ha végeztünk, öblítsük le a javított felületet, és töröljük szárazra.

A fólia alumíniumrészecskéi kioldódnak az ecetben, és a dörzsölés során eltömítik a karcolások mélyedéseit. Az autókereskedők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy mélyebb sérülések esetén fel kell keresni egy műhelyt, ez a trükk azokhoz már nem elég.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.