Távolítsuk el a vörösbor-foltot a fehér ruhákról: a trükk, ami úgy működik, mint a varázslat

Forrás: Thinkstock -
trükk vörösbor folt textil fehér
Nem kell kétségbeesni, ha véletlenül vörösbor ömlene valamilyen fehér textilre. Van megoldás!

„Nem gondoltam, hogy ez sikerülni fog" – Kezdte Hollya, aki felfedezett egy egyszerű módszert az ilyen makacs foltok eltávolítására. „De úgy működik, mint a varázslat" – tette hozzá a nő, aki meg is osztotta titkát követőivel. Legyen szó fehér ingről, felsőről, pulóverről, nadrágról vagy szoknyáról, ez a praktikus keverék bármelyik textilre jó lehet, hogy eltüntessük a vörösbor-folttot.

A vörösbor-foltot ezzel a módszerrel könnyű eltávolítani Forrás: Thinkstock

Mindössze három rész hidrogén-peroxidot és egy rész mosogatószert kell összekeverni az eltávolításhoz. Papírtörlő segítségével itassuk át a vörösbor-foltot a keverékével. „Ezután hagyd hatni 20 percig vagy akár egy órán át; miután beszívódott, egy másik papírtörlővel itassuk szárazra" - mondta Holly. „Ezután egyszerűen dobjuk be a mosógépbe, és a szokásos módon mossuk ki." Arra kell fiyelni, hogy ne magas hőmérsékleten mossuk.

@hollyauna How to remove red wine from a white shirt! #cleaninghacks#stainremover♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Másik módszer a vörösbor-folt eltávolítására

  • Azonnal itassuk fel a vörösbort szalvétával vagy papírtörlővel (ne dörzsöljük)
  • Tartsuk nedvesen a foltot hideg vízzel
  • Szórjuk be az anyagot sóval
  • Majd ismételjük meg a folyamatot
  • Ezután jöhet a szokásos folttisztítónk
  • Mossuk ki 30 fokon
  • Addig ne szárítsuk szárítógépben és ne is vasaljuk, amíg a folt teljesen el nem tűnt
  • A meleg hőmérséklet megkötheti a foltot, ezért kerülni kell a forró vizet

Mit ne tegyünk

Semmilyen körülmények között ne dörzsöljük a papírtörlővel vagy a szalvétával a foltba. Ne hagyjuk kiszáradni a borfoltot, és ne használjunk forró vizet a vörösbor-foltra.

Arra is ügyeljünk, hogy a kényesebb anyagokat - például a selymet vagy a bőrt - vegytisztítóba kell vinni. És ne felejtsük el elolvasni a ruhanemű címkéit, mielőtt a foltot kezelnénk - írja az Express.

Ez is érdekelhet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.