Csányi Sándor színész Koltai Róbert diós beigli Gryllus Dorka szavazás mozibemutató mákos beigli bejgli Geszti Péter filmszínész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu száguldó riportere, Katz Dávid ezúttal a magyar mozi sztárjait faggatta arról, melyik bejgli a kedvencük: a mákos vagy a diós.

Koltai Róbert a mákosra esküszik, Csányi Sándor viszont kifutna a világból a máktól, mert keserű. Geszti Péter praktikus oldaláról közelíti meg a kérdést, a színészek között felbukkanó magyar politikus viszont kiegyensúlyozott módon nem dönt a kérdésben.

Erdélyi Mónika adventi tippje december 5-re:

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Az aztékok kincse - a vanília
"A karácsonyi sütemények egyik fő fűszere a vanília. Nálunk a legjobb minőségű fekete hüvelyek Bourbon Vanília elnevezéssel (a név az egyik legjobb termelőország, Réunion - korábban Bourbon - nevéből jön), légmentesen lezárt csövecskékben kerülnek forgalomba. Ha jól megnézzük a hüvelyek felületét, finom kristályokat látunk rajtuk, az a vanillin nevű aromaanyag és egyébként garancia a jó minőségre. A legjobb ízhatást vaníliakivonat használatával érhetünk el. Aki kedvet érez hozzá, elkészítheti otthon is: kell hozzá egy üveg (7,5 dl) jó minőségű vodka és 8-10 hüvely vanília. A vaníliarudakat felhasítva beletesszük a vodkásüvegbe és 3-4 hétig sötét, száraz helyen tároljuk. Hetente egyszer összerázzuk. Gyönyörű borostyán színű lesz és illatos. Önmagában nem jó ízű, de a süteményeknek, krémeknek fantasztikusan intenzív vaníliaaromát ad. Ahogy fogy, az alkohol és a vanília is folyamatosan utántölthető."

Bekábulhatsz a mákos bejglitől?http://www.life.hu/karacsony/bejgli/20101206-megmergezhetnek-a-makos-etelek.htmlMónika bejglije szőrös!http://www.life.hu/karacsony/bejgli/20131201-erdelyi-monika-bejgli-rovatunk-haziasszonya-elete-legextremebb-bejglijerol-meselt.htmlSztárok szavaznak: mákos vagy dióshttp://www.life.hu/karacsony/bejgli/20131130-karacsonyi-mellekletunkben-a-sztarok-szavaznak-arrol-melyik-bejglit-szeretik-jobban-a-makosat-vagy.htmlAz igazi zserbó receptjehttp://www.life.hu/karacsony/bejgli/20101203-zserboszelet.htmlMiért éppen mákos és diós? Történelemóra bejglivelhttp://www.life.hu/karacsony/bejgli/20131203-a-bejgli-torteneterol-kerdeztuk-szamos-laszlo-cukraszt-aki-a-szamos-marcipant-alapito.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.