[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

A mozi sztárjai is szavaznak a bejglire

2013.12.05., 00:04|Utolsó módosítás:2013. 12. 05., 7:42|

A Life.hu száguldó riportere, Katz Dávid ezúttal a magyar mozi sztárjait faggatta arról, melyik bejgli a kedvencük: a mákos vagy a diós.

Koltai Róbert a mákosra esküszik, Csányi Sándor viszont kifutna a világból a máktól, mert keserű. Geszti Péter praktikus oldaláról közelíti meg a kérdést, a színészek között felbukkanó magyar politikus viszont kiegyensúlyozott módon nem dönt a kérdésben.

Erdélyi Mónika adventi tippje december 5-re:

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Az aztékok kincse - a vanília
"A karácsonyi sütemények egyik fő fűszere a vanília. Nálunk a legjobb minőségű fekete hüvelyek Bourbon Vanília elnevezéssel (a név az egyik legjobb termelőország, Réunion - korábban Bourbon - nevéből jön), légmentesen lezárt csövecskékben kerülnek forgalomba. Ha jól megnézzük a hüvelyek felületét, finom kristályokat látunk rajtuk, az a vanillin nevű aromaanyag és egyébként garancia a jó minőségre. A legjobb ízhatást vaníliakivonat használatával érhetünk el. Aki kedvet érez hozzá, elkészítheti otthon is: kell hozzá egy üveg (7,5 dl) jó minőségű vodka és 8-10 hüvely vanília. A vaníliarudakat felhasítva beletesszük a vodkásüvegbe és 3-4 hétig sötét, száraz helyen tároljuk. Hetente egyszer összerázzuk. Gyönyörű borostyán színű lesz és illatos. Önmagában nem jó ízű, de a süteményeknek, krémeknek fantasztikusan intenzív vaníliaaromát ad. Ahogy fogy, az alkohol és a vanília is folyamatosan utántölthető."

  

 

 

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés