Pingvinmama és babája - Várandósságod 32. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb mérföldkő magzatod életében: a babák, akik 32 hetesen jönnek világra, bár koraszülöttek lesznek, de csak elenyésző orvosi felügyeletet és ellátást igényelnek.

Magzatod most már a nap 90-95%-át átalussza, és valószínűleg néha álmodik is. Az alvás és az ébrenlét ciklusai EEG-vizsgálattal ki is mutathatók.

Bőre egyre vastagabb és rózsaszínűbb, arcocskájáról a legtöbb ránc már el is tűnt, a fejét pedig haj boríthatja.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 31. hetének történései

Ettől a héttől kezdve egészen a születéséig a babád inkább súlyra gyúr, és nem hosszra. Ez azt jelenti, hogy súlya sokkal gyorsabban fog gyarapodni, mint a termete.
Tüdeje és emésztőrendszere szinte már teljesen kifejlett, kisbabád írisze a fényre összehúzódik, majd kitágul.

Babád a héten még aktív lehet, de ezután már kevesebbet fog mocorogni. A súlya a 32. hétre már 2 kiló körül van, a hossza pedig 43 centi.

Eközben te...

Szervezeted már termelni kezdi a relaxin nevű hormont, amely a medenceszalagokat lazítja, tágítja, így a szülés alatt csontjaid képesek lesznek egymástól eltávolodni. Járásodon lehet már meg is látszódik a hormon működése, ne lepődj meg, ha lépteid kicsit pingvinessé válnak. De nyugi, a szülés után ismét a szokott járásoddal tolod majd a babakocsit.

A vér kötelez - A leghírhedtebb gyilkos családok (+18)http://www.life.hu/csalad/20150706-gyilkos-csaladok-akik-egyutt-bunoztek.htmlEgyütt jóban-rosszban: az alábbi családok összetartásból minden bizonnyal jelesre vizsgáznának - környezetük legnagyobb szerencsétlenségére. Nem is gondolnád, hogy a történelem során mennyi bűnöző banda működött egyfajta családi vállalkozásként. A következőkben három igen híres famíliát mutatunk az 1800-as évek környékéről, válogatásunkat pedig egy későbbi cikkben folytatni fogjuk.CsaládNorthfotoSzex, drogok és rock'n'roll - Fesztiválkalauz aggódó szülőknekhttp://www.life.hu/csalad/20150706-nyari-fesztival-utikalauz-szuloknek.htmlNyári szünet, hétvégi bulik, fesztiválok. Mit tehet egy féltő anyuka, aki idén engedi el először duhajkodni tinédzserkorú gyerekét? Szakértőnk segítségével összeállítottuk a Life.hu fesztiválkalauzát kifejezetten aggódó szülőknek.CsaládThinkstockMivel játsszon a gyerek?http://www.life.hu/csalad/20150706-milyen-jatekokkal-jatsszon-a-gyerek-1.htmlAnnyiféle játék létezik már a piacon, hogy a Toy Story szereplői is csak csodálkoznának. Mit válasszunk, hogy a kicsi fejlődjön is játék közben?CsaládThinkstockNincs tejed? A hiba a génjeidben van!http://www.life.hu/csalad/20150702-a-genjeibe-van-irva-ha-valaki-keptelen-szoptatni.htmlEgy újszülött táplálásának legjobb módja kétségkívül a szoptatás - az anyatej biztosítja leginkább a baba szervezete számára a fejlődéshez szükséges tápanyagokat. Érthető módon az édesanyákat általában a kizárólag anyatejjel történő táplálásra ösztönzik, így aki valamilyen oknál fogva nem képes rá, mert nincsen teje, azt érezheti, nőiessége és anyai képességei szenvedtek csorbát. Ez a látásmód azonban nem helyes - most már tudományosan is bebizonyították!CsaládThinkstockNem vagyok igénytelen! http://www.life.hu/csalad/20150702-hadas-kriszta-jegyzete-nem-vagyok-igenytelen.htmlNéha kismamás blogokat böngészve lehet arról olvasni, hogy vannak nők, akik számomra szimpatikus öniróniával számolnak be arról, hogy egy csajos buli előtt, több gyerek megszülése után, hogyan hántják le magukról a rájuk épült macinacit, a jetiszőrt, mert a hétköznapokban még a napi tisztálkodásra is alig van idejük. Aztán ezek a nők anyatársaiktól kapnak hideget-meleget, mert mi nők tudunk a legkegyetlenebbek lenni egymással.CsaládThinkstockÁsványi anyagokkal és vitaminokkal a vetélés ellenhttp://www.life.hu/csalad/20150630-asvanyi-anyagokkal-es-vitaminokkal-a-veteles-ellen.htmlKisbabád egészségét, már a születés, sőt a fogantatás előtt sem árt óvni. Most olyan praktikákat ajánlunk neked, amivel megőrizhető magzatod életét a születésig. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.