6 dolog, amitől kiegyensúlyozottabban indul a reggeled

Forrás: Thinkstock -
reggel ébredés mókuskerék munka pozitív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csörög a vekker és semmi kedved nincs a napi mókuskerékhez? Ez gyakran előfordul, nem vagy vele egyedül, de mi lenne, ha mostantól minden reggeled jól indulna?! 

1. Kelj egy kicsit korábban!

Adj magadnak időt, hogy a reggeli szertartásodat kényelmesen el tudd végezni és az elméd se fogja fel rohanásnak a nap indítását. Hogy egy szélsőséges példát hozzunk fel: a Dalai láma állítólag hajnal háromkor kel, hogy mindennapi teendői előtt lezuhanyozzon és meditáljon.

2. Adj hálát (és imádkozz)!

Több vallási hagyomány része az ima és a hálaadás valamely formában. Ha nem vagy vallásos, csak gondold át és írd le mennyi mindenért lehetsz hálás az életedben, így máris sokkal szebben fog indulni a nap.

Forrás: Thinkstock

3. Meditálj!

A lakásod bármely szegletét kialakíthatod annyira komfortossá, hogy napszaktól függetlenül bármikor kedved legyen ott meditálni vagy lecsendesülni.

4. Sportolj!

Mindegy, hogy futsz, jógázol vagy kutyát sétáltatsz, a testednek jó, ha reggel alaposan átmozgatod a testedet. Ebben a cikkünkben már írtunk a reggeli edzés előnyeiről.

5. Menj a természetbe!

Ahelyett, hogy berohansz a munkahelyedre, sétálj egyet a hozzád legközelebb eső zöldövezetben, figyeld a természet hangjait és azok rád gyakorolt hatásait. Amennyiben még a nap is süt, garantált a pozitív napindítás.

6. Hallgass zenét!

Lehetőleg olyan életigenlő, fülbemászó és lélekemelő dallamokkal indítsd a napot, amiktől még szemernyit sem lesz rossz a kedved. Hangolódj és koncentrálj a zenék pozitív üzeneteire.

Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszért

Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!

Botrány! Egy 8. emeleti ablak párkányán egyensúlyozott a 2 éves kisfiúhttp://www.life.hu/news/20151017-nyolcadik-emeleti-ablakbol-logott-ki-a-ket-eves-kisfiu-oroszorszagban.htmlA 8 emeleti ablak párkányán egyensúlyozott a kisfiú, aki valószínűleg nem is tudta, hogy egy apró rossz mozdulat és mindennek vége. News--Ennél elbűvölőbb képet rég láttunk a hercegi párról - Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnnekhttp://www.life.hu/csalad/20150809-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-elbuvoloen-mosolyognak-ausztraliaban.htmlKatalin hercegné és Vilmos herceg Ausztráliában jártak, a Kék-hegységnél. Család--Tökéletes egyensúly - Várandósságod 24. hetének történéseihttp://www.life.hu/csalad/20150619-ez-tortenik-a-babaval-es-a-mamaval-a-terhesseg-24-heteben.htmlA 24. hétre babád magassága 29 centiméter körül lehet, míg súlya hozzávetőleg 530 gramm.CsaládThinkstockEgyedülálló nők apaszerepben: hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt, az arany középutathttp://www.life.hu/csalad/20150615--egyedulallo-nok-apaszerepben-hogyan-lehet-megtalalni-az-egyensulyt-az-arany-kozeputat.htmlEgyre több édesanya neveli egyedül a gyermekeit, és próbál meg egyszerre családfenntartó és gyengéd anya is lenni – ezzel apai és anyai szerepeket is magára vállalva. Manapság nem meglepő, ha egy kisfiú az édesanyjától tanul meg fúrni-faragni, vízcsapot vagy konnektort szerelni, hisz nincs apa a családban, akitől elleshetné ezeket a férfias fogásokat. A nők gyakran hangoztatják, hogy megállják a helyüket mindkét szülő szerepében, de tényleg jó-e a gyereknek, ha az édesanyának kell mindkét szerepet betölteni? Dr. Rusz Edit pszichológust kérdeztük, hogyan lehet és kell megtalálni az egészséges középutat.CsaládThinkstockRosszul alszol, és feszült vagy? Hozd egyensúlyba a koronacsakrádat!http://www.life.hu/ez-zsir/20150424-jogaiskola-a-jogaklikkel-koronacsakra-elfogadas-es-megelegedettseg.htmlCsakrasorozatunkban segítünk megérteni a gerinc mentén elhelyezkedő hét fő csakra (energiaközpont) működését: megvizsgáljuk, milyen mentális vagy fizikai tünetek utalhatnak egy-egy csakra egyensúlyvesztésére, és tippeket adunk arra, hogyan lehet egyensúlyba hozni az adott csakrát. Ezúttal a koronacsakra kerül terítékre. Ez Zsír!ThinkstockMi vagyunk Baldwinék: Ilyen egy igazi, kiegyensúlyozott, boldog családhttp://www.life.hu/csalad/20150405-alec-baldwin-es-neje-hilaria-baldwin-intim-csaladi-fotot-kozoltek-a-szinesz-szuletesnapjan.html1958. április 3-án született Alec Baldwin, így a napokban ünnepelte 57. születésnapját. A színész kedvese, aki második közös gyermekükkel várandós, ezzel a cuki családi fotóval köszöntötte Alecet, illetve a rajongókat.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.