FRISS! Ellentmondásos hírek Kulka János állapotával kapcsolatban

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Kulka János színész stroke kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán reggel érkezett a hír, hogy Kulka Jánost kórházba szállították és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A színészért egy ország: szakmabeliek, barátai és színházszeretők aggódnak most és szurkolnak neki, hogy mihamarabb teljesen felépüljön. 

A színész állapotáról a betegség tényén, és azon túl, hogy magához tért, mindeddig senki nem nyilatkozott, így többféle pletyka is szárnyra kapott az ügyben. A Bors Kulka János orvos nővérével, Janinával beszélt, később pedig látták, ahogy könnyes szemmel lépett ki az Országos Idegtudományi Intézet ajtaján.

A napilap úgy úgy tudja, hogy reményteli a hangulat az intenzív osztályon, mivel Kulka János szerdán magához tért. A jobb oldali végtagjait - amivel a kórházba szállításakor gondok voltak - kicsit mozgatni kezdte, és teljesen tudatánál van, ha kérdezik, pislantással válaszol. Jelezte, hogy megismeri Janinát és az unokahúgát, és azt is, hogy tudja, mi történt vele.

A TV2 Mokkájában a színész egyik jó barátját faggatták telefonon. Ő arról számolt be, hogy Kulka János nincs eszméleténel, nem tud beszélni, a következő egy-két napban dől el, felépül-e.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A Blikk szerint bár a színész valóban felébredt a kómából, pontosan tudja, hogy ő maga kicsoda, tudja a nevét, ám szinte semmire nem emlékszik a történtekből. "Még nem nagyon kommunikál, de ez már biztató. Mind nagyon aggódunk érte! Sajnos kevés információ jut el hozzánk, mivel a család szeretné diszkréten kezelni az ügyet, ezt pedig mindenkinek tiszteletben kell tartania" - mesélte a lapnak egy, a neve elhallgatását késő barátja.

A lap dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szakmai véleményére is kíváncsi volt. "Jó hír, hogy magánál van. Fontos egyébként leszögezni, hogy mesterséges kómában tartásra az esetek nagy részé­ben nincs szükség, hiszen azt inkább olyan esetekben alkalmazzák, amikor a sérülés nagy fájdalmakkal járna. Agyvérzés esetén az első hét nap a legkritikusabb időszak, hiszen ilyenkor igen magas az esélye egy újabb agyvérzés kialakulásának. Az első egy hétben derül ki, hogy az oxigénhiányos állapot alatt az agy mely része, s mekkora mértékben szenvedett sérülést. Sajnos ilyenkor nagy az esélye az ágykárosodás súlyosbodásának is, illetve könnyen jelentkezhetnek keringési zavarok, de még a tüdőgyulladás kialakulása sem ritka"nyilatkozta az orvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.