Catherine Zeta-Jones Michael Douglas mániás depresszió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alighogy felgyógyult férje a rákból, Catherine Zeta-Jones súlyos depresszióba esett.

A színésznő természetesen nehezen viselte férje harcát a rákkal, és az ő szervezetét sem kímélte a sok álmatlan éjszaka - a stressz teljesen kikészítette mentálisan. A 41 éves színésznő múlt héten bevonult a Silver Hill kórházba, ahol alkoholisták és drogfüggők is gyógyulnak. Catherine 5 napot töltött az intézményben, hogy 10-15 társával, napi 140 ezer forintért kezeltesse magát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


A színésznő mentális gyógykezelésben részesült, hogy átvészelje az őt ért traumákat. "Az utóbbi években Catherine-nek igencsak meggyűlt a baja a stresszel - így ő döntött úgy, hogy itt az ideje helyrerakni a dolgokat, és kigyógyulni a mániás depresszióból. Most már szerencsére sokkal jobban van, és már alig várja, hogy végre belevághasson a két soron következő mozijába" - mondta a színésznő képviselője.

Férje, Michael Douglas sikeresen túlélte a rákot, de már a kezelései alatt - tavaly szeptermberben - voltak arra utaló jelek, hogy neje rosszul viseli a nyomást. Egy őszi golfrendezvényen Zeta-Jones képviselte férjét, ahol az egykor gyönyörű színésznő csontsoványan és beesett arccal jelent meg a nyilvánosság előtt. Így nem volt más választása - férje gyógyulása után a saját életét is rendeznie kellett. A Chicago Oscar-díjas szépsége Terrie Kirny álnéven vonult be a rehabilitációra - ahol állítólag igen jó lett a kedélyállapota. A többi lakóval étkezett, minden nap futott, és pókereztek.

Gazdag Enikő, a Life.hu pszichológusának véleménye:
A bipoláris zavar, más néven mániás depresszió pszichiátriai kórkép, utalva a mánia (feldobott jókedv) és a klinikai depresszió (depressziós vagy egykedvű/levert hangulat) váltakozásaira, egy hosszabb időtartamon keresztül. A legtöbb páciens már tizenéves kora vége felé mutatja a betegség egyes tüneteit. Ezeket a panaszokat gyakran pubertáskori zavaroknak tudják be. Nem ritka, hogy a helyes diagnózis felállítására akár 8 évet is várni kell, ami általában a 25-40 éves kor között történik meg. A mániás depresszió jelenleg nem gyógyítható, csak szinten tartható a betegség, gyógyszerrel és pszichológiai módszerekkel kezelik. A betegséget hosszú távon jól lehet kontrollálni. A színésznőnek mindenképpen kezelésre van szüksége, hogy megállapítsák a betegség súlyosságát és kezeljék azt.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.