Alighogy felgyógyult férje a rákból, Catherine Zeta-Jones súlyos depresszióba esett.

A színésznő természetesen nehezen viselte férje harcát a rákkal, és az ő szervezetét sem kímélte a sok álmatlan éjszaka - a stressz teljesen kikészítette mentálisan. A 41 éves színésznő múlt héten bevonult a Silver Hill kórházba, ahol alkoholisták és drogfüggők is gyógyulnak. Catherine 5 napot töltött az intézményben, hogy 10-15 társával, napi 140 ezer forintért kezeltesse magát.

Forrás: AFP


A színésznő mentális gyógykezelésben részesült, hogy átvészelje az őt ért traumákat. "Az utóbbi években Catherine-nek igencsak meggyűlt a baja a stresszel - így ő döntött úgy, hogy itt az ideje helyrerakni a dolgokat, és kigyógyulni a mániás depresszióból. Most már szerencsére sokkal jobban van, és már alig várja, hogy végre belevághasson a két soron következő mozijába" - mondta a színésznő képviselője.

Férje, Michael Douglas sikeresen túlélte a rákot, de már a kezelései alatt - tavaly szeptermberben - voltak arra utaló jelek, hogy neje rosszul viseli a nyomást. Egy őszi golfrendezvényen Zeta-Jones képviselte férjét, ahol az egykor gyönyörű színésznő csontsoványan és beesett arccal jelent meg a nyilvánosság előtt. Így nem volt más választása - férje gyógyulása után a saját életét is rendeznie kellett. A Chicago Oscar-díjas szépsége Terrie Kirny álnéven vonult be a rehabilitációra - ahol állítólag igen jó lett a kedélyállapota. A többi lakóval étkezett, minden nap futott, és pókereztek.

Gazdag Enikő, a Life.hu pszichológusának véleménye:
A bipoláris zavar, más néven mániás depresszió pszichiátriai kórkép, utalva a mánia (feldobott jókedv) és a klinikai depresszió (depressziós vagy egykedvű/levert hangulat) váltakozásaira, egy hosszabb időtartamon keresztül. A legtöbb páciens már tizenéves kora vége felé mutatja a betegség egyes tüneteit. Ezeket a panaszokat gyakran pubertáskori zavaroknak tudják be. Nem ritka, hogy a helyes diagnózis felállítására akár 8 évet is várni kell, ami általában a 25-40 éves kor között történik meg. A mániás depresszió jelenleg nem gyógyítható, csak szinten tartható a betegség, gyógyszerrel és pszichológiai módszerekkel kezelik. A betegséget hosszú távon jól lehet kontrollálni. A színésznőnek mindenképpen kezelésre van szüksége, hogy megállapítsák a betegség súlyosságát és kezeljék azt.A becsapás művészetehttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110413-a-becsapas-muveszete.html Teszteld magad! Milyen barát vagy?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110408-szemelyisegteszt-milyen-barat-vagy.html Verekedés helyett: női módszerekkel küzdenek a férfiakhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110404-uvoltes-helyett-szocialisan-agressziv-ferfiak.html Teszteld magad: Mennyire kerít hatalmába a bűntudat?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110331-teszt-buntudatos-szemelyiseg-vagy.html A nevünk befolyásol minket a döntéseinkben?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110329-a-nevunk-befolyasol-minket-a-donteseinkben.html Amilyen a gazdi, olyan a kutyájahttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110320-a-kutyak-gazdaik-szemelyisegehez-idomulnak.html Színváltós karkötő menstruáló nőknekhttp://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110316-karkoto-jelzi-ha-viseloje-premenstruacios-tunetektol-szenved.html