Amitől a nők szerelmesek, a férfiak pedig szexfüggők lesznek

hormon szex szerelem fájdalom oxitocin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szex a legtöbb ember első számú szívügye - az a tevékenység, amely izgalmat, szívfájdalmat, sőt egyenesen zűrzavart okoz mindenütt. A kutatók azonban a közelmúltig nem tudták pontosan, mi zajlik az agyunkban szex közben. Most amerikai kutatóknak sikerült kimutatniuk, mi történik a nők fejében orgazmus közben.



Thinkstock
Thinkstock

Szólj hozzá: X-Faktor 2011 - Ki lesz a győztes?
















A csókolózástól jobb lesz a szex



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock



Az orgazmus pedig (nem maga a szex) gátolja a fájdalomjeleket. A kutatások szerint az orgazmus blokkolja a fájdalomátvivő anyagok felszabadulását a gerincvelőből, így azok nem juthatnak el az agyi neuronokhoz, amelyek a fájdalomra választ adnak.

A másik érdekesség az, hogy míg a férfiak esetében az agy a fizikai stimulációra összpontosít, addig a nők esetében az elme kulcsfontosságú szerepet játszik az orgazmus elérésében. A lényeg az, hogy a női szexuális izgalom leglényegesebb tényezője a mély nyugalom és a szorongás kiiktatása.

Végül pedig a szakértők szerint ha valaki nehezen alszik el, sokkal jobb, ha szeretkezik, mint ha altatót vesz be. Az esti szeretkezéssel maximálisan ki lehet használni a stresszoldó hatást. A férfiaknak egy erőteljes orgazmus olyan, mint 2-3 mg diazepam hatása. Ezért alszanak el szex után - tehát erre is van biológiai magyarázat.

Tipp! Különleges ékszerek magyar tervezőktől. Kattints a galériáért!



Betegsége miatt volt csodaszép Audrey Hepburn?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110831-betegsege-miatt-volt-csodaszep-audrey-hepburn.htmlMegható szerelmi történet: három hét alatt az ujjai köré csavarta szerelmét a torz arcú nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110830-megtalalta-szerelmet-a-torz-arcu-no.html"Tiéd a testem, ha megvédesz" - Szexuális élet a női börtönökben (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110822-tied-a-testem-ha-megvedesz-szexualis-elet-a-noi.htmlNemi szerv nélkül született babákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110818-nemi-szerv-nelkul-szuletett-babak.htmlÉletveszélyes eszközzel fiatalítja magát Angelina Joliehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110818-eleteszelyes-eszkozzel-fiatalitja-magat-angelina-jolie.html83 évesen, titokban mellplasztikáztatott a dédnagymamahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110816-83-evesen-titokban-mellplasztikaztatott-a-dednagymama.html7 meglepő mód, hogy elkerüld a ráncokathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110816-9-meglepo-mod-hogy-elkeruld-a-rancokat.htmlÚj arcot kapott a nő, akinek csimpánz marcangolta szét az arcát - Sokkoló fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110812-uj-arcot-kapott-a-no-akinek-csimpanz-marcangolta-szet-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.