A Cornwallban élő 16 éves Jess Smith majdnem életét vesztette szívelégtelenség következtében, amely valószínűleg a fogszabályzója miatt alakulhatott ki. Jess nyitott szívműtéten esett át, majd másnap szívinfarktust kapott.

Az orvosok elmondása alapján Jess Smith akkor kaphatott el egy majdnem halálos fertőzést, amikor fogorvosa felhelyezte neki a fogszabályzóját.

A 16 éves lánynál először mellkasi fájdalmak jelentkeztek, majd mikor orvoshoz fordult a problémájával, akkor emésztési zavarokra és gyomorrontásra írtak fel számára gyógyszert. Napokkal később, egy szívvizsgálat során szívzörejt állapítottak meg a kardiológusok. Jesst bent tartották a kórházban, és azonnal megműtötték, mivel kiderült, hogy a lány szívbillentyűi szinte teljesen elroncsolódtak. A rendkívül bonyolult operáció közel hét óráig tartott, és a sebészek véleménye szerint mindössze néhány napon múlt, hogy Jess nem halt meg.

Northfoto

Az endokarditisz potenciálisan halálos szívbetegség, és az esetek többségében akkor alakul ki, amikor a baktériumok bejutnak a véráramba, például injekció, piercing behelyezése vagy fogászati beavatkozás során. Jess Smith összesen hét hetet töltött kórházban, ahol kapott egy beültetett defibrillátort, és jelenleg szívtranszplantációra vár.  

"A kislányom sajnos már nem lehet táncos, pedig egész életében arra vágyott, de nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen bátran viselkedett" - mondta Jess édesanyja, Dawn.

Így lehet szív nélkül élni: egy 37 éves cseh férfi fél éve él a legfontosabb szerve nélkülhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121005-lehetseges-sziv-nelkul-elni-egy-37-eves-cseh-ferfi-fel.html Szívszorító: Íme az asszony, aki megölelhette azt a férfit, akiben fia szíve dobog továbbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120913-a-szivatultetett-fiatalember-talalkozasa-donorjanak-edesanyjaval.html Orvosi csoda született: Jobb oldalra nőtt a kislány szíve - mégis egészségeshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120830-orvosi-csoda-szuletett-jobb-oldalra-nott-a-kislany-szive-jobb.html Szívproblémákat okozhat a rúzshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120822-a-ruzsban-dezodorban-fogkremben-szappanban-talalhato-tartositoszerkent-hasznalatos-trikozin-vegyulet.html Szívszorító: Soha nem fog tudni beszélni vagy járni, de mindenkinél jobban úszik a kis hattyúlányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120629-soha-nem-fog-tudni-beszelni-vagy-jarni-de-mindenkinel-jobban.html Amikor a szív majd| meghasad - Létezik ilyen!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120712-letezik-olyan-betegseg-hogy-szivhasadas.html