Leszorítós fehérnemű: az új hollywoodi őrület

fehérnemű a nap cikke narancsbőr Emma Watson hízás egészség Beyoncé Renée Zellweger kínos pillanat leszorítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már kezdjük megszokni, hogy sok külföldi híresség vörös szőnyeges belépője cseppet sem közelít a valódi megjelenéséhez. A póthajak, műszempillák, implantátumok után az is kiderült, hogy legtöbbjük formás vonalaiért a kényelmetlen, ám annál hasznosabb leszorítós fehérnemű felel. Az ünnepek és a kiadós étkezések közeledtével mi is eljátszunk a gondolattal, hogyan is festenénk egy efféle csodaruhában. Arról viszont már nem szól a fáma, hogy ezek tartós viselése milyen kockázatot jelent. A Life.hu ennek járt utána.

Mindenki ezt hordja?

Bridget Jones alakformáló mamabugyija nem új keletű találmány: még a vékony hírességek is ezt viselik a ruhájuk alatt a tökéletes megjelenés érdekében. Persze olyan rajongók is akadnak, akiken van némi súlyfelesleg. Beyoncé például már 2006-ban megvillantotta a ruhája alatt lapuló leszorítós kisnadrágját, de Oprah Winfrey és Tyra Banks is csak lelkesedéssel mesél arról, milyen jól összetartja őket az akár térdtől mellkasig érő alakformáló fehérneműjük.

Forrás: AFP, Northfoto
Forrás: AFP, Northfoto

Beyoncé

Az már kevésbé érthető, hogy a híresen karcsú Gwyneth Paltrow-nak, Katie Holmesnak vagy Sarah Jessica Parkernek miért van szüksége rá. Mindenesetre még Miley Cyrus is egyenesen isten ajándékának nevezte ezeket a trükkös darabokat. Ráadásul a nők után a híres férfiak is elkezdték hordani a hasleszorítós alsónadrágokat, de ők szégyenlősebbek - vagy hiúbbak?

Fűző modern formában

A modern, erős anyagú leszorítós fehérneműk elődjükhöz, a fűzőhöz hasonlóan több ruhamérettel vékonyabbnak mutatják a viselőjüket, csak épp halcsontok nélkül cuppantják össze a testet. Eltüntetik a kisebb hurkákat, megemelik a popsit, leszorítják a hasat, a comb és a csípő zsírosabb részeit, így tökéletes sziluettet alakítanak ki. Kapható a mell alatti területtől a térdig takaró búvárruhaszerű kreálmány is, de van a piacon hasleszorítós bugyi vagy combközépig érő kisnadrág és fürdőruha is. Férfiaknak pedig ott a leszorítós póló, trikó és alsónadrág, melyek közül kapni olyat, ami nemcsak a hasat mutatja laposabbnak, de a férfiasságot is méretesebbnek láttatja. Mindezekkel az egészségtelenségen túl egy nagy baj van: bár a ruha alatt helyezkednek el, észrevétlenek, és eltüntetik a szépséghibákat, de eljön az a pont, amikor a tökéletes testű adonisz vagy királynő elkezdi lehámozni magáról az őt összetartó fehérneműjét. Ilyenkor kiderül, hogy ami kicsinek és feszesnek tűnt, az igazából petyhüdt, zsíros és lóg, ráadásul az órákon át összenyomott bőr sem nyújthatja a legszebb látványt. De az alakformáló fehérneműk sem képesek csodákra: van az a súlyfelesleg, amit még ezek sem tudnak eltüntetni.

http://spanx.com
http://spanx.com

Nemcsak ciki, de egészségtelen is

Hosszú távon alakformáló fehérneműt viselni nem lehet túl kényelmes: az összenyomott szövetek vérkeringése romlik, a bőr viszkethet, fájhat, és nem képes megfelelően szellőzni. Ráadásul ezek a fehérneműk adnak egy illúziót: a tükörbe nézve nem narancsbőrünkkel és hurkáinkkal foglalkozunk, és a valódi eredményt hozó fogyáson, sporton gondolkodunk, hanem elégedetten szemléljük sima vonalainkat. Az izmok is megszenvedik a viselését, mivel a szoros anyag a has-, a fenék- és a combizmot is összetartja, melyek így nem szorulnak annyi munkára, és még petyhüdtebbek lesznek, mint voltak. A lábon a romló vérkeringés miatt könnyen alakulhatnak ki visszerek. A leszorított gyomorból pedig sokkal könnyebben kúszik fel a sav a nyelőcsőbe, így az arra érzékenyek refluxbetegséget is kaphatnak a túl sokszor, túl hosszú ideig viselt leszorítós ruháktól. Szegény gumilédik tehát egy idő után ruha nélkül ernyedt izmaikkal, fájó gyomrukkal, visszeres lábukkal és a megnyomorgatott bőrükkel tűnnek ki a tömegből - még szerencse, hogy van egy sor kozmetikai kezelés, mely ezeken is segít. Talán egyszer lecseng majd ez a mánia is, és elérkezik az a pont, amikor a ma már lenézett fűző után annak modern változata is kimegy végre a divatból. A természetes szépségnek ugyanis továbbra sincs párja, hiába hiszik el ezt oly nehezen Hollywoodban.

Hajat tetováltatott fejére a bátor nagyihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121206-tetovalassal-kompenzalta-hajhullasat-egy-skot-nagymama.htmlNapi egy csoki és májbeteg leszel!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121210-a-tulzott-csokoladefogyasztas-hatranyai-karos-hatassal-lehet-a-majra.html23 éves, csinos és egészséges - Mégis leoperáltatta a melléthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121210-leoperaltatta-mindket-mellet-egy-fiatal-no-mert-mellrakot-okozo-brca2.html90 évig akarsz élni? Költözz Monacóba!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121204-orszagok-ahol-a-legmagasabb-az-atlageletkor-monaco-san-marino-kina.htmlPete Doherty emlékezetkieséssel küzdhttp://www.life.hu/gyogyulj/20121206-pete-doherty-zenesz-szamara-gondot-okoz-az-emlekezetkieses-es-a.htmlÓrákig állt Schobert Norbi szívehttp://www.life.hu/gyogyulj/20121208-schobert-norbinak-szivmutete-volt-es-200-percig-allt-a-szive.htmlTudod, hogyan kell újraéleszteni valakit?http://www.life.hu/gyogyulj/20121203-ujraelesztes-eletet-ment-a-helyes-modon-vegzett-ujraelesztes.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.