Angela Merkel is síbalesetet szenvedett

Forrás: AFP/DPA/Maurizio Gambarini -
síbaleset Angela Merkel Svájc német kancellár kóma törés medencecsont Michael Schumacher állapot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A német kancellár medencecsontja tört el. Közben Schumacher állapotában továbbra sincs változás.

Síbalesetet szenvedett Angela Merkel Svájcban, részlegesen eltört medencecsontjának bal hátsó íve – közölte hétfőn Steffen Seibert kormányszóvivő Berlinben. A sérülés miatt a német kancellár több tárgyalást és utazást kénytelen lesz lemondani a következő három hétben, de munkája nagy részét igyekszik majd otthonról elvégezni, tud kommunikálni, és mankó segítségével járni is – tudósít az MTI.

Forrás: AFP/DPA/Maurizio Gambarini

Merkel sífutás közben esett el még a karácsonyi vakációja alatt a svájci Engadinban. A szóvivő szerint az 59 éves kancellár asszony nem ment gyorsan, de további részleteket nem közölt.

Közben, ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Michael Schumacher is kórházban van december 29-e óta a francia Alpokban történt súlyos síbalesete után. A legfrissebb hírek szerint a nyolcadik éjszaka után változatlanul kritikus, de stabil az állapota a grenoble-i klinikán ápolt hétszeres Forma-1-es világbajnoknak – írja a távirati iroda.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Újabb hivatalos tájékoztatást nem adtak ki orvosai, akik többször hangsúlyozták, hogy csak akkor nyilatkoznak ismét, ha változás történik. Az egykori autóversenyzőt, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, több mint egy hete mesterséges kómában tartják a szerencsétlenség óta. A baleset pontos körülményeiről szerdán várható további információ, amelyről a vizsgálatot vezető ügyészség sajtótájékoztatón számol majd be. Pénteken derült ki, hogy Schumacher a bukósisakján fejkamerát viselt, ezt a család átadta a hatóságnak. Azt még nem tudni, hogy a kamera rögzítette-e az esést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.