A Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchit olasz források szerint hamarosan átszállítják a lausanne-i kórházba, ráadásul ugyanabba az épületbe, ahol a közelmúltban Michael Schumachert is ápolták. Hivatalos megerősítés nem érkezett.

Jules Bianchit egyelőre egy japán kórházban ápolják. A fiatal sportoló édesanyja nemrég úgy nyilatkozott, hogy fia még mindig eszméletlen állapotban van. Az Omnicorse című szakportál szerint viszont a Forma-1-es pilóta állapota elég stabil ahhoz, hogy a jokkaicsi kórházból hamarosan hazaszállítsák Svájcba – számol be a hvg.hu.  

Forrás: AFP/Alexander Klein

Ha mindez igaz, akkor abba a lausanne-i kórházba kerülhet, ahol Michael Schumachert is ápolták. Korábban olyan hír is megjelent, hogy Bianchi állapotát Shumacher egykori idegorvosa, Gérard Saillant felügyeli. 

Egy másik olasz lap, az Autosprint pedig arról ír, hogy a Bianchi balesetét vizsgáló bizottság gőzerővel dolgozik a suzukai incidens mélyebb vizsgálatán. Átnézik azt is, hogy a versenyautó elektronikus vezérelt fékrendszerének lehetett-e köze ahhoz, hogy a pilóta az eső miatt kaotikussá vált futamon kicsúszott és egy mentést végző munkagépnek ütközött.

Tudj meg mindent Bianchiról!
Mikor ült először a volán mögé? Ki volt a példaképe? Ismerd meg közelebbről az autóversenyzőt IDE kattintva!