Újabb gólyatábori erőszak történt

Forrás: Thinkstock -
Fonyódliget nemi erőszak kampányfilm erőszakellenes gólyatábor Törd meg a csendet!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét egy főiskolai gólyatáborban történt nemi erőszakról szerzett tudomást az Index. Közben újabb erőszakellenes kampányfilm is készült.

A fonyódligeti és az ELTE jogi karának gólyatáborában történt nemi erőszakos cselekedetek után újabb eset látott napvilágot. Az áldozat az Indexnél jelentkezett, hogy elmesélje történetét.

Forrás: Thinkstock

A portál cikke szerint az áldozatot segítségnyújtás helyett rögtön elkezdték alkohollal itatni, és órákon keresztül győzködték, ne tegyen feljelentést. Még azt sem hagyták neki, hogy mentőt hívjon. Másnap pedig hazaküldték, hogy szabaduljanak tőle. A lány fertőzést kapott el, hosszú napokig ágyban feküdt. A fiatal nem szeretne magáról semmit sem elárulni, és az intézményről is csak annyit, hogy egy főiskolára járt. Ennek a gólyatáborában erőszakolták meg pár évvel ezelőtt.

Közben újabb erőszakellenes kampányfilm készült.Ahogy a Life.hu is megírta, korábban rengetegen felháborodtak azon a rendőrségi oktatófilmen, amely szerint a nők is hibásak a szexuális erőszak miatt. A fővárosban több százan tüntettek is miatta később. Most a Budapest Fim Academy jóvoltából itt az újabb erőszakellenes kampányfilm:

Törd meg a csendet! - Taxiscsajok az éjszakábanhttp://www.life.hu/drlife/20141212-szexualis-eroszak-a-munkajukat-vegzo-noket-is-veszelyezteti.htmlA Törd meg a csendet! felhívás nyomán érkezett reagálások egy része szemrehányó és áldozathibáztató. Sokan hiszik azt, hogy az áldozatok öltözködésükkel, magaviseletükkel kihívják maguk ellen a sorsot, sőt szinte kiprovokálják azt. De valóban ez az igazság? Mit gondol erről egy olyan nő, aki éjjel-nappal az utcákat járja?Dr. Life--Törd meg a csendet! - ezért félnek az áldozatok a feljelentéstőlhttp://www.life.hu/drlife/20141210-a-szexualis-eroszak-aldozatai-nem-tesznek-vagy-csak-ritkan-feljelentest.htmlA szexuális erőszak áldozatai jellemzően elhallgatják a velük történteket. Ennek sok oka van, de az egyik legerősebb, hogy félnek feljelentést tenni, mert attól tartanak, nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani a velük történteket. Így az erőszakoló (vagy molesztáló) elkövető helyett ők kerülnek a vádlottak padjára.Dr. LifeThinkstockTörd meg a csendet! - „Csak magadnak köszönheted kislányom, nem tudom, mit vártál…?” http://www.life.hu/drlife/20141208-tord-meg-a-csendet-velemenylevel-az-elvarasokrol.htmlA Törd meg a csendet! felhívására egyre érkeznek a levelek. Ezek egy része súlyos bántalmazásokról számol be, de akad olyan is, aki egyszerűen csak szeretné megerősíteni azokat, akik őszintén és bátran néznek szembe szörnyeikkel, még akkor is, ha a cikkek alatti kommentek egy része súlyos vádakkal illetik az erőszakot elszenvedett nőket.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.