„Ez egyszerűen barbár" – Videóval tiltakoznak a női nemi szerv csonkítása ellen

Forrás: Youtube -
nemiszerv dokumentumfilm nők csonkítás tiltakozás férfi videó reakció Egészségügyi Világszervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy érdekvédelmi csoport összehívott 5 férfit, akiknek fogalmuk sem volt, mit jelent a rövidítés: FGM. A reakciójuk mindent elárul.
Forrás: Youtube

FGM – az angol Female Genital Mutilation rövidítése, amely magyarul a női nemi szerv csonkítását jelenti. Ezután egy dokumentumfilmet mutatnak mind az 5 férfinek, hogy valójában mit is takar ez a fogalom a gyakorlatban. (A SafeHands for Mothers szerint a videó a reakciókat mutatta, az áldozatokat nem.) A döbbent és elszörnyedt nézők reakciója magáért beszél.

Országok, ahol a legrosszabb nőnek lenni

Erőszak, csonkítás és prostitúció – a Life.hu ITT gyűjtötte össze azt a 10 országot, ahol a legnehezebb dolog nőnek lenni.

A kampány mottójául is szolgáló mondat arra a brutális szertartásra mond nemet, amely az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint mára 125 millió nőt és lányt érintett eddig világszerte. A témáról bővebben ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.