Tia Goode egy jelmezbál kedvéért tett be egy macskaszemre hajazó lencsét, amely kis híján vakságot okozott neki.

Amikor a Walesben élő Tia Good betette a jelmezéhez passzoló kontaktlencsét, nem is sejtette, micsoda tortúra veszi kezdetét. A pszichológiát hallgató lány ugyanis amikor hajnalban hazaért a buliról, nem bírta eltávolítani a lencsét szeméről.

Forrás: Facebook/Tia Goode

"Először a jobb szememben lévőt próbáltam kivenni, ami már akkor nagyon kellemetlen volt.Sajnos fel kellett valakit ébresztenem, hogy segítsen eltávolítani a kontaktlencsét, de 40 perc alatt csak az egyiket tudtuk kiszedni a szememből - mesélte a lány a Metrónak. Tia később nem tudott aludni a fájdalomtól, ezért kórházba kellett mennie. Itt tudta meg, hogy a száraz lencse annyira rátapadt a szaruhártyájára, hogy kivételkor szabályosan letépte. Tiának szerencséje volt, hogy még időben orvoshoz fordult, így még meg tudták menteni a látását. 

Tévhitek a kontaktlencse körül
Számos tévedés kering a kontaktlencse viselése és tisztántartása körül. Érdemes ezeket tisztázni, hiszen súlyos gondokat, akár fertőzéseket okozhatsz saját magadnak, ha bedőlsz a tévhiteknek. A Life.hu cikkéért kattints ide!