A 30 éves fiatal nő a Models of Diversity kampánya miatt vállalta a fotózást: a szervezet és Stacy is azért küzdenek, hogy több fogyatékkal élő modell szerepeljen a médiában.

A skóciai Bridge of Allanben élő Stacy Paris 7 évvel ezelőtt került kórházba egy dél-franciaországi nyaralása során, miután fájdalmat érzett a lábában. Az immár 30 éves lánynál később egy ritka, ám nagyon súlyos fertőzést, az úgynevezett necrotising fasciitist diangosztizáltak: ennek során a fertőzést okozó baktérium behatol a bőr mélyebb rétegeibe, és elpusztítja a szöveteket.

Forrás: Northfoto

Ezen kívül csontevő-baktériumom is volt, 6 napig tartózkodtam az intenzíven, majdnem meghaltam - emlékezett vissza a történtekre a Daily Mailen Stacy, aki a két fertőzés következtében mindkét lábát elveszítette.

A molekurális biológiát hallgató lányt nemrég a Models of Diversity nevű szervezet választotta arcának, és velük együtt azért küzd, hogy a divatiparban és a médiában több fogyatékkal élő modell szerepeljen. A fiatal lányoknak kell az, hogy lássanak a kifutókon és a tévében olyan embereket, mint amilyenek mi vagyunk. Nem azt mondjuk, hogy adjatok nekünk munkát - hanem azt, hogy képviseljetek bennünket, és adjatok rá lehetőséget.

Gyilkos baktériumok
Alig néhány napja jelent meg cikkünk, amely a rajtunk-bennünk élő baktériumokkal foglalkozott. Kiderült, hogy körülbelül tízezer baktérium él együtt velünk, amelyek jó része barátságos viszonyban van a szervezettel. Sőt, bizonyos baktériumok jelenléte elengedhetetlen az emberi egészség fenntartása szempontjából. A Life.hu cikkéért kattints ide!