Tinihorror: műkörme miatt kellett amputálni egy lány ujját

Forrás: Thinkstock -
lány műköröm amputáció ragasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarah Greenaway úgy gondolta, hogy jó ötlet, ha saját maga rakja fel a műkörmeit, annak ellenére, hogy köztudott: ezt csakis manikűrösre érdemes bízni. Sajnos Sarah a saját kárán tanulta meg mindezt, mivel amputálni kellett az ujját.

Sarah Greenaway évek óta műkörmöt viselt, pár hete pedig elhatározta, hogy a manikűrös helyett inkább

saját maga veszi kezelésbe a körmeit.

Minden szükséges kelléket megvásárolt, és egy ideig úgy is tűnt, hogy minden rendben van a körmeivel, ám másnap arra ébredt, hogy nagyon lüktet a jobb mutatóujja.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Gyorsan eltávolította a műkörmöket, ekkor látta, hogy alatta zöldeskékre színeződött a körme. Akkor ijedt meg, amikor nem sokkal később az ujja felső része sötétlila lett,

a fájdalom pedig nem múlt.

Elment a háziorvosához, aki közölte, hogy elfertőződött a körme, és antibiotikumot írt fel neki.

Sajnos a gyógyszer is hasztalannak bizonyult, így Sarah 4 nap múlva kórházba került, ahol az orvosai közölték, hogy az ujja felső percében teljesen elhaltak a szövetek a fertőzés miatt. Megműtötték a lányt:

amputálták azt a részt, amit nem tudtak már megmenteni.

Sarah szerint a körömragasztó minősége okozhatta a súlyos fertőzést, de a szakértő azt mondta a Daily Mailnek, hogy lehetséges, hogy a lány hibázott. Mindenesetre Sarah ezek után soha többet nem akar műkörmöt viselni.

Farkasemberek, akik köztünk élnek: egy 12 éves kislány történetehttp://www.life.hu/drlife/20160506-farkasemberek-akik-koztunk-elnek-ime-egy-12-eves-kislany-tortentete.htmlA 12 éves bangladesi lány, Bithi Akhtar egy ritka genetikai rendellenességben, a farkasember szindrómában szenved, így az egész testét sűrű szőr borítja. Dr. Life--Még a vaginádnak is jobb, ha meztelenül alszolhttp://www.life.hu/drlife/20160429-ha-meztelenul-alszol-kevesbe-leszel-stresszes-igy-a-falanksagot-is-elkerulheted.htmlJön a jó idő, nem mellékesen pedig a barátod is jobban értékeli majd, ha egy szál semmiben fekszel mellé. Ám nemcsak ezek az érvek szólnak a pizsamák ellen, és a meztelenül alvás mellett, hanem tudományosan alátámasztott érvek is. Dr. Life--Sokkoló! Ritka bőrproblémája miatt már három éve nem pislogott a kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20160427-zeeshan-zee-younas-halbor-betegsegben-szenved-ezert-nem-pislogott-3-eve.htmlHárom éve nem pislogott az a 7 éves kisfiú, aki egy genetikai rendellenesség miatt halbőr-betegségben szenved, vagyis a bőre "halpikkelyszerű". Dr. LifeOrigoAmanda Peet nem akar plasztikáztatni, de fél a fiatalabb kolléganőktőlhttp://www.life.hu/drlife/20160427-amanda-peet-nem-akar-plasztikaztatni-de-azzal-tisztaban-van-hogy-a-fiatalabb-szinesznok-elvehetik-a.htmlA 44 éves Amanda Peet határozottan ellenzi a plasztikai műtéteket, és botoxot sem pumpáltatna soha a bőre alá. A színésznő ugyanakkor úgy érzi, hogy a sztárgyár folyamatos "legyél fiatalabb és szebb" mottója miatt lassan vége szakad a karrierjének. Dr. LifeOrigoA reptéri incidens után kórházba került Susan Boylehttp://www.life.hu/drlife/20160427-a-repteri-balhe-utan-korhazba-kerult-susan-boyle-de-kiengedtek.htmlKórházba vitték Susan Boyle-t, miután hétfőn kiakadt a Heathrow repülőtéren. A brit Got Talent egykori felfedezettje állítólag a személyzet egyik tagjával került összetűzésbe. Dr. Life--Miután megerőszakolták 190 milliót költött arra, hogy élő Barbie babává változzonhttp://www.life.hu/drlife/20160421-sarah-burge-190-millio-forintot-koltott-arra-hogy-ugy-nezzen-ki-mint-egy-barbie-baba.htmlAz ukrán Valerija Lukjanova és Lolita Richie után újabb élő Barbie-ról beszél a világ: Sarah Burge 190 milliót költött plasztikára, hogy úgy nézzen ki, akár Barbie. Ám az ő története teljesen másképp kezdődött. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.