Agyhártyagyulladás miatt kellett amputálni a kicsi végtagjait

Forrás: Northfoto -
betegség agyhártyagyulladás gyermek amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító a kislány története, akinek végtagok nélkül kell boldogulnia az életben.

Harmonie-Rose Allen 11 hónapos korában betegedett meg, agyhártyagyulladást diagnosztizáltak nála. Orvosai nem sok jóval kecsegtettek, mindösszesen 10% túlélési esélyt jósoltak a kislány számára. A betegség következtében testének több részében is elhalt a vérkeringés, ezért nem maradt más hátra:

le kellett amputálni mind a 4 végtagját, illetve az orra hegyét is.

– tudta meg a DailyMail.

Agyhártyagyulladás miatt Harmonie-Rose mind a négy végtagját és az orra hegyét is amputálni kellett Forrás: Northfoto

Harmonie-Rose keményen küzdött továbbra is, számtalan rehabilitáció és rengeteg gyötrelmes gyakorlás árán a közérzete napról-napra javulni kezdett. Megrázó események sorozatát élte át a család, ám mostanra Harmonie-Rose képes újra pozitívan szemlélni az életét. Szülei rendkívül büszkék rá.

„Az elmúlt 12 hónap során a kislányunk bebizonyította, hogy a borzalmas megpróbáltatások ellenére tud mosolyogni, és élvezni az életet." – nyilatkozta akkor az édesanya.

A ma már 3 éves gyermek speciális protézisekkel járni is tud, és igyekeznek a lehetőségekhez képest átlagos, vidám életet élni. Barátok, szerető közeg veszi körül, mindenki igyekszik támogatni őt, amiben csak lehet, ám a harc nagyját egyedül kell megvívnia minden nap. A kislány mindennapjait egy erre létrehozott közösségi oldalon követhetik az érdeklődők.

Újra támad a halálos vírus? Magyarországtól nem messze tombol a kanyaróhttp://www.life.hu/drlife/20161130-kanyaro-okozta-jarvany-tombol-magyarorszagtol-nem-messze.htmlA legutóbbi jelentések szerint kanyarójárvány tombol Magyarország szomszédos országában, Romániában. A hatóságok szerint eddig hatan vesztették életüket a vírus következtében, és több mint 1300 ember fertőződött meg tőle. Íme minden, amit a kanyaróról tudni érdemes. Dr. LifeThinkstockFábián Julit a legnehezebb helyzetben hagyta el párjahttp://www.life.hu/drlife/20161201-fabian-julit-betegen-hagyta-el-szerelme.htmlNem volt könnyű Fábián Julinak átvészelni az elmúlt néhány évet. Súlyos betegségben szenvedett, amivel csaknem egyedül kellett megküzdenie. Néhány barátja és a szerelme is otthagyta, mikor kiderült, hogy baj van. Dr. Life--Elismerte tettét Rékasi gázolója: A színész nem vétkes!http://www.life.hu/drlife/20161201-rekasi-karoly-szinesz-nem-vetkes-a-balesetebben.htmlPozitív fordulat Rékasi Károly ügyében. A színészt elgázoló férfi ugyanis beismerte, hogy ő volt a hibás a 18 hónappal ezelőtti balesetben. A nyomozás még tart, de ez jelentősen megkönnyítheti a másfél éve tartó ügymenetet. Úgy tudni, Rékasi az ügyvédjétől értesült a jó hírről.Dr. Life--Kleine-Levin szindrómában szenved Beth Goodier, ezért állandóan alszikhttp://www.life.hu/drlife/20161130-kleine-levin-szindromaban-szenved-beth-goodier.htmlSokan kevés alvással is kibírják, a 22 éves lány, Beth Goodier azonban szinte állandóan alszik, ezt pedig egy betegség okozza nála. Dr. LifeOrigo„Ilyenkor gyűlölöm az embereket" – Mindennapok egy mizofóniás lány szemszögébőlhttp://www.life.hu/drlife/20161124-mindennapok-egy-mizofoniaban-szenvedo-lany-szemszogebol.htmlViszonylag frissen felfedezett rendellenességként tartja számon az orvostudomány a zajoktól, hangoktól való irtózást, amelyet a szaknyelv mizofóniaként emleget. A mizofónia nem csupán az ebben szenvedő beteget, hanem a környezetét is megviselheti. Dr. LifeThinkstockValóban okozhat rákot a hintőpor?http://www.life.hu/drlife/20161124-a-hintopor-hasznalata-osszefuggesbe-hozhato-a-petefeszekrak-kialakulasaval.htmlA babahintőporok rákkeltő hatása először a világszerte ismert Johnson & Johnson cég elleni, több millió dolláros kártérítéssel végződött ítéletek során került előtérbe. A kérdés azóta is a levegőben lóg, a kutatóknak pedig nincs egyértelmű válaszuk rá. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.